Emberölési kísérlet miatt – mint erőszakos többszörös visszaesőt – életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt a Pécsi Törvényszék nem jogerősen egy férfit, aki bozótvágóval támadt volt élettársa férjére tavaly augusztusban a mozsgói szőlőhegyen – közölte a bíróság.

Élettársak voltak

A törvényszéki közleményben azt írták, hogy a vádlott és a sértett felesége korábban élettársak voltak, de kapcsolatuk megszakadt, amikor a férfi börtönbe került. Szabadulását követően ugyan helyreállították kapcsolatukat, de a nő a férfi magatartása miatt visszaköltözött a férjéhez. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Bozótvágóval indult el

Emiatt aztán a férfi tavaly augusztus 9-én egy éles eszközt, egészen pontosan egy bozótvágót vett magához, majd közölte a hozzátartozóival, hogy végezni fog a volt párjával, illetve annak férjével.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fenyegetőzés

Este tíz óra körül ért a házhoz, amelyben a nő élt a férjével és annak családjával. Amikor belépett a kapun a kertbe, a kutyaugatásra kijött a házból a férj, akinek azt kiabálta, hogy végezni fog vele.

Rátámadt

A férj ekkor visszafutott a házba, de az ajtót már nem tudta becsukni, így a vádlott bejutott az épületbe és rátámadt: többször a férj nyakára, majd hasára csapott a bozótvágóval, a sértett a kezével igyekezett megakadályozni az életveszélyes sérüléseket.

Álmukban akart velük végezni

A vádlott a dulakodás során folyamatosan azzal fenyegetőzött, hogy végezni fog a férjjel és annak családjával, továbbá közölte, ha alvás közben találta volna őket, akkor a család minden tagjának kioltotta volna az életét. Végül sikerült a támadót lefogni és a kiskapun kiszorítani.

Lecserélte a véres ruhát

A férfi az eset után hazament, lecserélte véres ruházatát, a bozótvágót elrejtette egy ismerősénél, majd másnap megszökött a rendőri intézkedés elől.

Elfogták

A rendőrség korábbi közleményében azt írták, hogy a bűncselekmény idején 35 éves szigetvári férfit a baranyai Mozsgón történt támadás után két nappal, Zalaegerszegen fogták el.

Nem jogerős

A bíróság határozatát az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be felmentés, illetve a büntetés enyhítése érdekében, így az ítélet nem jogerős. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: police.hu