A Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség vádat emelt egy 69 éves férfi ellen segítségnyújtás halált okozó elmulasztásának bűntette miatt. Az elhanyagolt, közművek nélküli lakóházban a feleségnek súlyos sérülései keletkeztek, a férj azonban nem kért orvosi segítséget, amelynek következtében az asszony meghalt. 

Közművek nélkül

A vádirat szerint a férfi elhanyagolt, közművek nélküli lakóházban élt feleségével, aki 2022. február hónap elejétől már nem járt ki, állandóan a konyhában tartózkodott, két összetolt karfás székben fekve.

Már nem tudott felkelni

A férj látta, hogy felesége már nem tud felkelni, lábán a rágcsálók súlyos sérüléseket okoztak, derült ki az ügyészség oldalán közzétett közleményből.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Pálinkát öntött a sérülésre

Megemlítette, hogy mentőt hív, a sértett viszont ezt elhárította, így a vádlott megelégedett felesége olyan ellátásával, hogy a sérülésekre pálinkát öntött és nejlonzacskót tekert rá.

Nem hívott orvost

A szomszédok többször érdeklődtek, orvos értesítését szorgalmazták, de a férj ezt azzal hárította el, hogy a felesége alszik. 2022. február közepén a szomszédok tettek bejelentést a segélyhívó központba, a kiérkező mentőszolgálat a sértettet kórházba szállította, aki állapota miatt a kórházban meghalt.

Nem halt volna meg, ha…

A férfinak fel kellett ismernie, hogy az asszony sérülései orvosi ellátást igényelnek, ugyanis szakszerű orvosi segítség esetén az asszony nem halt volna meg.

Felelős

A vádlottat felesége halálával kapcsolatban közvetlen felelősség terheli, mert nem kérte akár laikus, akár egészségügyi dolgozó segítségét.

Felfüggesztett

Az ügyészség büntetlen előéletű férfival szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Ez is érdekelhet:

Teljesen megvadult a baranyai férfi: bozótvágóval ment neki volt párja férjének, azzal fenyegetőzött, hogy mindenkivel végezni fog

Kiemelt kép: Illusztráció