Minden autót és kamiont letereltek a sztrádáról a Kálmánházi pihenőnél, nem volt olyan sofőr, aki megúszta volna a rendőrségi ellenőrzést.

Közlekedésrendészeti ellenőrzés

A fokozott közlekedésrendészeti és mélységi migrációs ellenőrzést együttműködő hatóságok bevonásával hajtották végre a gyorsforgalmi út Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakaszán.

Az összes papírt ellenőrizték

A rendőrök a Kálmánházi pihenőhelyre kiterelték, és ott ellenőrizték a járművezetőket szeptember 30-án. Az ellenőrzés kiterjedt az okmányok meglétére és érvényességére, a passzív biztonsági eszközök használatára, valamint a járművek műszaki állapotára is. Külföldiek esetében a magyarországi tartózkodás jogszerűségét is vizsgálták.

Speciális berendezés

A rendőrök munkáját segítették a Polgárőség munkatársai is, akik speciális berendezéssel felszerelt gépkocsijukkal ellenőrizték a járműveket, amely hatósági jelzésük alapján képes kiszűrni a körözési rendszerben szereplő, illetve a forgalomból kivont gépkocsikat.

Több hatóság is segített

Az ellenőrzésben részt vettek a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt., valamint a Nemzeti Közlekedési Hatóság, és a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai is.

Szabálysértés miatt bírságoltak

A rendőrök kisebb súlyú közlekedési szabálysértés elkövetése miatt 4 esetben figyelmeztetést alkalmaztak, 7 esetben helyszíni bírságot szabtak ki a járművezetőknek. Passzív biztonsági eszköz használatának elmulasztása miatt 13 esetben közigazgatási hatósági bírságot szabtak ki.

Szabályszegők kiszűrése

A demonstratív rendőri jelenlét a közlekedők jogkövető magatartásra való ösztönzésére, valamint a szabályszegők kiszűrésére irányult.

Kiemelt kép forrása: rendőrség