Telefonos segítséggel vezette le saját gyereke születését egy debreceni apuka. A mentésirányítónak a család hatalmas ajándékcsomaggal és az újszülött fotójával köszönte meg a segítséget.

Az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán osztotta meg a megható történetet egy képpel együtt, amelyen Liptainé Szabó Klára látható, aki segítette az apát a szülés levezetésében.

 „Alighanem élete legnehezebb, egyben legszebb pillanatát élte meg az az apuka, akinek Liptainé Szabó Klára bajtársnőnk fogadta a segélykérését pár napja a Debreceni Mentésirányításon.

A férfi arról számolt be, hogy mindenórás feleségénél egyre gyakoribb fájások jelentkeznek. A rutinos mentésirányító azonnal esetkocsit és koraszülött rohamkocsit riasztott, miközben vonalban maradva látta el hasznos tanácsokkal az izgatott apukát.

A férj az idegesség ellenére is pontosan követte a higgadt női hang szakszerű utasításait, és végül a mentők érkezése előtt együtt segítették világra az egészséges újszülöttet. Az ellátást követően a babát és az édesanyát is stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

A hálás férfi nemrégiben hatalmas ajándékcsomaggal és az újszülöttet ábrázoló fotóval kedveskedett a megnyugtató hangnak, akihez így végre arc is köthető” – írta az Országos Mentőszolgálat a megosztott képhez.

Ez is érdekelhet: Saját halószobájában születe meg ikergyermekeit egy asszony Miskolcon

Kiemelt kép: Liptainé Szabó Klára mentésirányító – Forrás: Facebook/OMSZ