Hatalmas rendőri készültség Szentpéterfa határában: a TEK is kivonult a helyszínre. Egy embercsempész lőtt rá egy osztrák határőrre, majd bemenekült a volt rendészeti laktanyában. A TEK kommandói akcióra készülnek, a helyieknek be kellett húzódniuk a házukba.

Elmenekült egy embercsempész

A rendőrök hétfő reggel ellenőrizni akartak egy járművet Szentpéterfa határában. Az autót vezető embercsempész elmenekült a helyszínről.

Rálőttek egy osztrák határőrre

A vaol.hu úgy tudja, hogy valaki, feltehetően az embercsempész, rálőtt egy osztrák járőrre, ezért a rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre. Nagyjából 13 illegális bevándorló utazhatott az autóban, őket az út szélére ültették.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megjelent a TEK

Nem sokkal az eset után a TEK páncélozott járművei is megjelentek Szentpéterfán. Senkit nem engednek a közelbe.

Rengeteg a rendőr

A rendőrautók közben már a falu táblájánál sorakoznak. A település lakói közül sokan szintén messziről szemlélik a történéseket.

Egy házban tartózkodik az embercsempész

Közben a 112press úgy tudja, az embercsempész egy magánterületre menekült be, amelyet korábban határőrök használtak, és bent tartózkodik az ingatlanban.

Nem mehetnek ki a helyiek

A TEK járművei pedig az utcán vannak, vélhetően nemsokára megindítják az akciót. A rendőrség felhívta a helyiek figyelmét, hogy ne menjenek a bevetés területére és inkább húzódjanak be a házaikba.

Szólnak a szirénák

Az akció Szentpéterfán, a Kossuth Lajos utcában történik, a volt határőr laktanyában. A helyiek arról számoltak be, hogy hosszú ideje nagyon nagy hangos szirénahangokat lehet hallani a településen.

Itt történik az TEK akció

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: 112press