Szilveszter előtt találkozott barátjával a 33 éves férfi, majd eltűnt. Édesapja jelentette be a rendőröknek, hogy egy hete nem került elő a fia. Kiderült a barát egy nadrágszíjjal megfojtotta, majd a Dunába dobta a fiatalt. Miután mindent bevallott, a rendőrök megtalálták a holttestet a Duna-parton.

Bűncselekmény áldozata lett

Az érdi rendőrök egy férfi eltűnésének ügyében indítottak eljárást január elején. A Pest megyei életvédelmi nyomozókkal karöltve napokon belül kiderítették, bűncselekmény áldozata lett. 

Az édesapa szólt a rendőröknek

Édesapja jelentette be fia eltűnését 2022. január 5-én az Érdi Rendőrkapitányságon. Elmondása szerint gyermeke december 27-én délután egyik barátjához indult a fővárosba, azóta nem ment haza, életjelet nem ad magáról. Az érdi rendőrök keresni kezdték, a körözését elrendelték.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Érdekes körülmények

Az eljárásban csak gyűltek az információk, a rendőröknek feltűnt egy-két érdekes körülmény. Egyre inkább gondoltak arra, nem egy egyszerű eltűnésről van szó, lehetséges, hogy a 33 éves férfi bűncselekmény áldozata lett.

Helyszínelés a Duna-parton

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Hazugságvizsgálat

Az áldozat ismerősének, akivel a nyomozás szerint utoljára találkozhatott, budapesti tartózkodási helyén január 14-én jelentek meg a rendőrök. Beleegyezésével poligráfos vizsgálatnak vetették alá, amin megtévesztő válaszokat adott.

Beismerte a tettét

A férfi megtört, majd beismerte, megölte barátját. Tettét hirtelen felindulással indokolta, áldozatának állítólagos intim közeledése miatt.

Megtalálták az áldozat ruháját is

Forrás: Rendőrség

Övvel végzett vele

Adataink szerint P. Attila 2021. december 27-én Budapest 22. kerületben a Duna partra ment későbbi áldozatával. Szóváltásuk után egy övvel megfojtotta majd a holttestet a folyóba dobta és hazament.

Átfésülték a Duna-partot

A Duna érintett szakaszát 22 rendőr, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársainak hathatós segítségével átfésülték, az áldozat holttestét megtalálták és kiemelték a folyóból.

Letartóztatták

A 33 éves tettest a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették, vele szemben emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Pest Megyei Rendőr- főkapitányság Bűnügyi Osztályának Életvédelmi Alosztálya, letartóztatását kezdeményezték.

Itt a rendőrség videója

Kiemelt kép: részlet a fenti videóból