A korrupció miatt megbukott igazságügyi miniszter-helyettes, Esztergom környékének fideszes országgyűlési képviselője, Völner Pál nem csak rendszeresen kapott pénzt, hogy intézzen ezt-azt a minisztériumban, de a jogi egyetemen vizsgákat is elintézett a rokonának a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Nem csak ő egyengette joghallgatók útját, hanem az őt megkenő Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke is. Ő Pécsi Egyetem jogi karán terelgette például Rogán Antal kabinetfőnökének, Nagy Ádámnak a vizsgáit. Úgy is jegyet kapott a fideszes politikus, hogy ott sem volt a vizsgán mert inkább frakcióülésre ment.

Kenőpénzek

Az igazságügyi miniszter, Varga Judit bizalmasáról Völner Pálról az ügyészségi beszámolók alapján már tudjuk, hogy parkolókban és éttermekben rendszeresen elfogadott kenőpénzt a bírósági végrehajtói kamara elnökétől, Schadl Györgytől. Völner és Schadl jóban voltak, kölcsönösen törvénytelenül elintézhettek egymásnak ezt-azt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Völner protekciót kért a rokonának

444.hu által nyilvánosságra hozott nyomozati anyag szerint 2021. június 10-én, este fél 8 után pár perccel megcsörrent Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökének mobilja. Az igazságügyi miniszter helyettese hívta. A háromperces beszélgetés végén Völner Pál váratlan megjegyzést tett. Egy rokonára célzott, aki a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen joghallgató, az ő érdekében kért közbenjárást.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Gyorsan intézkedett

Miután Schadl György elköszönt Völnertől, már hívta is a Pázmány polgári jogi karán oktató ismerősét, akinek a nevét Völner említette. Fogalma sem volt róla, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat hónapok óta lehallgatja.

Pécsen tanít, bármit elintézett

Schadl Györgynek feleségével százmilliókat jövedelmező végrehajtói praxisaik vannak, de a végrehajtói kar vezetése mellett a Pécsi Tudományegyetemen polgári jogot is tanít, így ott is könnyen tudott intézni sikeres vizsgákat úgy is, hogy az érintett hallgató ott sem volt.

Ott sem volt a vizsgán

Feltehetően Rogán Antal kabinetfőnöke, Nagy Ádám is szerepel azok között a személyek között, akiknek Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke egyetemi vizsgákat intézett. Róla a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Büntető és Polgári Eljárásjogi Tanszékének a tanársegédjével, Mészáros Pál Emillel tárgyalt. A Központi Nyomozó Főügyészség szerint Rogán Antal kabinetfőnöke meg sem jelent a május 25-i pénzügyi vizsgáján, a jelentkezését a PTE Neptun-rendszerében is maga Schadl György intézhette.

3 vizsga

A végrehajtói kar azóta megbukott elnöke ezután még három vizsgán át egyengette Nagy Ádám útját. A június 16-i jogszociológiáról Schadl György már a PTE dékáni hivatalának a vezetőjével, Kovács Bélával egyeztetett, miután Nagy Ádám csak aznap jött rá, hogy szóbeli vizsgát kell tennie.

Mégis kapott érdemjegyet

Elintézett neki akkor egy gyakorlati jegyet is európai és nemzetközi bűnügyi együttműködés tárgyból is, de ezt a nyomozati irat tanúsága szerint nem sikerült elsőre, Nagy Ádámnak először azt írták be, hogy nem teljesítette, másnap aztán mégis kapott érdemjegyet.

Frakcióülésen volt vizsga helyett

Június 17-18-án aztán következett a nemzetközi jog vizsga, amelyen Nagy Ádám már csak azért sem jelenhetett meg személyesen, mert a pártja, a Fidesz éppen Debrecenben tartott frakcióülést. Helyére a Központi Nyomozó Főügyészség szerint egy PhD-s hallgató ugrott be – írja a Népszava.

A tanítvány falazott neki Pécsen

Schadl Györgyöt – aki maga is oktatott a PTE-n, Mészáros Pál Emil az egyik tanítványa volt – ezen túl is rengetegen keresték, ő pedig végrehajtók sorának segített az egyetemi vizsgákon. Annak ellenére, hogy telefonját hónapokon át lehallgatták, nincs nyoma, hogy Schadl Györgyöt Nagy Ádám vagy bárki más kérte volna, járjon közben az érdekében. Ha történt is kérés, bizonyára nem telefonban hangzott el.

A megvesztegető börtönben, a megvesztegetett Völner szabadlábon van

Schadl György jelenleg letartóztatásban van, amiért 2017-től három éven át megvesztegette Völner Pált, hogy a fideszes politikus az Igazságügyi Minisztérium végrehajtásért felelős államtitkáraként az ő szándékának megfelelően felügyelje a területet. A Legfőbb Ügyészség azt állítja, hogy Schadl György alkalmanként 2-5 millió forintot adott Völner Pálnak a szolgálataiért. Az államtitkár nem kizárólag konkrét ügyekben nyújtott segítség után, hanem folyamatos rendelkezésre állásért, lényegében fizetésként kapta a pénzt, összesen 83 millió forintot. Schadl György eközben 880 millió forint illegális jövedelmet szerzett. 

Felfüggesztették a pécsi tanársegédet

Friss hír, hogy felfüggesztették a vizsgáztatási jogát Mészáros Pál Emilnek, annak a tanársegédnek, aki nem tagadta, hogy a magyar bírósági végrehajtói kamara elnöke, Schadl György kérésére valóban segítette, hogy Rogán Antal kabinetfőnöke, Nagy Ádám vizsga nélkül szerezzen érdemjegyet.A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Völner Pál – Forrás: Facebook/Völner Pál