Újabb két embert kapcsoltak le a ceglédi nyomozók a helyi, valamint az albertirsai vasútállomáson lévő tehervonatokat fosztogató banda tagjai közül. A ceglédi rendőrök 2019 óta nyomoznak a megdézsmált vagonok ügyében, eddig összesen 14 embert sikerült begyűjteniük.

Vasútállomáson garázdálkodtak

A gyanú szerint a banda tagjai 2019 év elejétől álltak rá a ceglédi és albertirsai vasútállomáson, valamint a ferencvárosi pályaudvaron várakozó tehervagonokra. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kirabolták a vagonokat

Feltörték a szerelvényeket, a zsákmányt járművükbe pakolták, később pedig igyekeztek ezekből pénzt csinálni. A nyomozás adatai szerint az így keresett több mint tízmillió forintot mind egy szálig felélték.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ez is érdekelhet

„Súlyos alkohol problémával és mentális gondokkal küzd évek óta” – tíz autót tarolt le hat helyszínen az ámokfutó furgonos, a gyerekeivel sétáló édesapát is el akarta ütni

Mindent vittek, amit találtak

Az elkövetők lakásán és tartózkodási helyén, illetve a gépjárműveikre is kiterjesztett kutatások alkalmával a rendőrök zálogjegyeket, nagy értékű televíziókat, háztartási gépeket, kerékpárokat és okostelefonokat foglaltak le, bűnjelraktárba kerültek az ellopott, de még nem értékesített termékek is, mint ruha és-fehérneműk, autógumik, kozmetikai termékek.

Hosszú ideje nyomoztak

A rendőrök lépésről lépésre haladtak a nyomozásban, ellenőrizték a beszerzett információkat, ami újabb felderítést eredményezett.

Ez is érdekelhet

Felgyújtotta az apát és fiát a nagykőrösi férfi: hat gyerek maradt árván a horror után

Újabb két elkövetőt fogtak el

A ceglédi nyomozók  kedd hajnalban jutottak el oda, hogy a BRFK munkatársaival közösen újabb két embert sikerült elfogniuk két különböző helyszínen A 34 éves F. Jánost és a 32 éves B. Szabolcsot előállították.

Részt vettek a lopásban

A gyanú szerint a most elfogott két férfi is tevékenyen részt vett a vasútállomásokon veszteglő tehervonatok fosztogatásában.

Kezdeményezték a letartóztatásukat

A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya többrendbeli, üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett lopás bűntettének gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki mindkettőjüket, majd őrizetbe vették őket és kezdeményezték letartóztatásukat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a lopott áru – Forrás: police.hu