A mozaikról sokaknak a luxus, az ókori fürdők, a gazdag római polgárok és császárok palotái, illetve napjaink gyógyfürdői jutnak eszébe, nem véletlenül, ugyanis az aprólékosan rakott kisméretű burkolat egy, a művészetben használt különleges technika.

Ma már azonban bárki otthonát díszítheti mozaik, bár a valódi mozaik továbbra is a luxus kategóriájába tartozik, előszeretettel alkalmazzák medencék, fényűző fürdők megvalósításánál. Megfizethető alternatívát kínálnak a Zuhanykabin.hu-nál kapható csempék, kerámialapok, amelyek konyhákban, fürdőszobákban esztétikus fal- és padlóburkolat kialakítását teszik lehetővé. Csempéssz egy kis luxust otthonodba, helyezz el a falon vagy a padlón stílusos mozaik részleteket! Mutatjuk, hogyan csináld!

A felfrissülés szigete, a fürdőszoba

Mindenki ismeri azt az érzést, amikor egy fárasztó nap után végre hazaér, és a fürdőszobában ellazulhat egy kád meleg vízben vagy a zuhany alatt. A gőzben nemcsak relaxálni jó, de a gondolataink rendszerezésére is nagyszerű terep. És ha ehhez egy ízlésünk szerint kialakított, stílusos fürdőszoba szolgál díszletül, még kellemesebben érezhetjük magunkat. 

Az egyik legstílusosabb választás, igazi dizájnelem a mozaik, amit egyaránt alkalmazhatunk a padlón vagy a falon, teljes szélességben vagy kisebb területen. Jól variálható, így tökéletesen alkalmas arra, hogy egyedi, modern vagy klasszikus fürdőt alkossunk. A burkolatok esetében azonban figyeljünk arra, hogy minél kisebb és szűkebb a helyiség, annál nagyobb lapokat válasszunk, mivel a kevesebb fugavonal tágasabb térérzetet biztosít. 

Praktikus kialakítás = kényelmes használhatóság

Főként a kisebb lakásokban sokféle holmi tárolását kell megoldani a fürdőszobában, ezért érdemes minél praktikusabb tárolókat, bútorokat beszerezni, ügyelve arra, hogy ne zsúfoljuk tele a helyiséget. 

A tükröknek és a világításnak kiemelt szerep jut, hiszen mindkettő fényt csempész a sötétebb, akár ablaktalan helyiségekbe is, ezáltal optikailag növeli a teret, barátságos megjelenést kölcsönöz neki. 

A szimmetria rendet sugároz, ami segíti az ellazulást, nyugalmat áraszt, vonzóvá teszi a fürdőt. Egy átlátszó zuhanykabin vagy kádparaván nem akasztja meg a szemet, ezáltal nagyobbnak láttatja a helyiséget.

Mozaik a fürdőszobában

A mozaiktechnika volt az ókorban az egyetlen, amely extrém módon kopás-, valamint vízálló padlózat kialakítását tette lehetővé. A mai üvegmozaikok gyönyörű fal-, spa- és medenceburkolatok rakására alkalmasak, ezért széles körben alkalmazzák elsősorban fürdőszobák burkolataként.

A mozaik rendkívül karakteres burkolóanyag, ezért érdemes időtálló, klasszikus darabokat választani a legújabb trendek helyett, amelyek leginkább a színekben, illetve az elrendezésekben jelennek meg. 

Amennyiben megtetszett a rómaiak által tökélyre fejlesztett technika, és szívesen látnád viszont fürdőszobád falán akár csak kisebb részletekben is, számtalan változat közül választhatod ki a neked leginkább tetszőt!

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: zuhanykabin.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.