Balázsék éppen a bevásárlásból mentek haza, amikor teljesen véletlenül megpillantotta a fuldokló kislányt. Nem habozott, azonnal segítségükre sietett. A többi negyven autós közül senki sem állt meg.

Ütögette, de nem járt sikerrel

„Egyszer csak azt láttam, hogy furcsán viselkedik, mint aki nem kap levegőt. Mire odaszaladtam már nem tudott beszélni, elszürkült teljesen. Kétségbeestem, próbáltam a hátát ütögetni, de nem jártam sikerrel.” A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Váratlan rosszullét a buszmegállóban

Ezt mondta az az édesanya, aki rettenetes másodperceket élt át Veszprémben pár nappal ezelőtt. Mint a Bors cikkéből kiderül, Georgina Kudrjavceva a 4 és fél éves kislányával a buszt várta a megállóban, amikor a gyermeke hirtelen rosszul lett.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Szakszerű segítség érkezett

Megpróbált segítséget kérni az autósoktól, de sokan nem álltak meg. Egyvalaki volt csupán, aki hirtelenlefékezett mellettük és a Heimlich-fogást alkalmazta a kislányon, így az anya le tudott nyúlni a kicsi torkán.

Azonnal jobban lett

„Egy 50 forintos nagyságú fánkdarabot vettünk ki a szájából. A segítségünkre sietők hívták a mentőket is. Ezután a kislányom jobban lett, visszajött a színe is” – idézte fel könnyek közt a nő a történteket. A lap utolérte a férfit, aki alighanem megmentette a gyerek életét.

Ezt tűnt fel neki

„Jöttünk ki a hipermarket parkolójából és már nem is tudom miért, de elnéztem a buszmegálló irányába. Arra lettem figyelmes, mintha valaki ütögetné a gyermeke hátát és rángatja” – emlékezett vissza Resperger Balázs.

Gyors fordulat, s már ott is volt

„Arra lettem figyelmes, mintha valaki ütögetné a gyermeke hátát és rángatja. Annyit láttam csak, hogy tátott szájjal van a kicsi, mondtam is magamnak, hogy itt bizony baj van”. Azonnal megfordult az első parkolónál, majd azonnal ott termett az anyuka mellett.

Hívták a mentőket

„Gyorsan, reflexszerűen a Heimlich fogást alkalmaztam. Ekkor kijött valami a szájából. Párom közben hívta a mentőket. Kisétáltam a főútvonalra a mentőhöz, integettem nekik, hogy itt vagyunk” – mondta el. Ezt követően kísérletet tettek megitatására, s megkérdezték tőle, nem fáj-e neki ott, ahol a férfi megnyomta.

Mosoly és virágszedés is volt

„Kaptunk tőle egy szép kis mosolyt. Mindezek után a gyermek szedett nekünk virágokat, és mondta, hogy már jobban van, köszöni szépen” – tette hozzá. Édesanyja ezalatt totális pánikban volt, akit Balázs barátnője próbált megnyugtatni.

Negyven autó ment el és senkinek sem tűnt fel, hogy baj van

Egyúttal elpanaszolta, hogy senki sem állt meg segíteni nekik. „Ez a borzasztó közönyösség a jelen világnak a legnagyobb problémája, aminek majdnem egy kislánynak az élete látta a kárát. Elment legalább 40 autó és csak én álltam meg egyedül” – fűzte hozzá.

Jókor voltak jó helyen

Ő ezt felháborítónak tartja. Szólt arról is, hogy neki és párjának elég annyi, hogy tudjuk, jól van a gyermek. „Az a mosoly, amit küldött felénk a mentés után, azt nem pótolhatja semmi. Ez a természetes, hogy így viselkedtünk, segítünk, ha tudunk. Jókor voltunk jó helyen” – jelentette ki Balázs. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

(Kiemelt képünk saját illusztráció.)