Több mint fél nap alatt sikerült csak megfékezni a lángokat. Hatalmas terület égett le, nemzeti parki rész is megsemmisült. Azt egyelőre nem tudni, mi okozta az Ausztriából érkezett tüzet.

Sikerült megállítani a pusztítást

A tűzoltók eloltották a lángokat Fertőrákos külterületén, ahol mintegy két és fél négyzetkilométeren égett a nádas a Fertő-tó partján – közölte oldalán az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Rengeteg városból érkeztek lánglovagok

A soproni, a csornai, a kapuvári, a sopronkövesdi, a sárvári, a szombathelyi, a győri és a lébényi hivatásos, valamint a fertőrákosi, a nagylózsi, a hegykői, a sopronhorpácsi, az osli, a völcseji, a nagycenki és a peresztegi önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett dolgoztak a tűz megfékezésén.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Még nem fejeződött be a munka

Az egységek lánggal égést már nem tapasztalnak, az utómunkálatok közben folyamatosan átvizsgálják a területet. A katasztrófavédelem szerda reggel közölte, hogy nagy területen lángol a nádas Sopron és Fertőrákos térségében, a tűzoltók munkáját az erős szél nehezítette.

Összefogtak a helyiek

A tűzzel egy időben megmozdult Fertőrákos és többen étellel, itallal segítették a tűzoltók munkáját. Volt, aki több karton energiaitallal, más saját készítésű süteményt dobott a közösbe. A fényképek tanúsága szerint a tűzoltók éltek is a helyiek felajánlásaival.

Volt igény a finomságokra

Energiaitalból sem volt hiány

Tűzoltók Fertőrákoson

Hatalmas terület égett le két hét alatt az országban

Tegnap a katasztrófavédelem azt közölte, hogy egyre több szabadban keletkezett tűzhöz riasztják a tűzoltókat, amelyek oka általában kerti zöldhulladék-égetésre vezethető vissza. Március 1-je óta, vagyis a két tavaszi hét alatt már 543 alkalommal keletkezett tűz a szabadban, a leégett terület pedig akkora, mint 603 futballpálya.

A cigicsikk az egyik fő veszélyforrás

Megjegyzik, a szabadtéri tüzek gyakori kiváltó oka az eldobott, még parázsló cigarettacsikk. A tüzek megelőzése és a természet védelme érdekében érdemes összegyűjteni a csikkeket. Tábortüzet csak a kijelölt tűzrakóhelyen szabad gyújtani és csak akkor, ha nincs elrendelve tűzgyújtási tilalom. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod

(Cikkünkben használt képeink forrása: Facebook.)