Termesztéssel elkövetett kábítószer-birtoklás miatt emelt vádat a Tatabányai Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki több növényt is nevelgetett a ház tetején. A termesztett növények száma a csekély mennyiség felső határának közel négyszerese volt.

Lazára vette

A 27 éves tatabányai férfi nem sokat foglalkozott azzal, hová rejtse a rendőrök elől a saját termesztésű marihuánáját, ugyanis a hobbikertész az otthona kertjében és a társasház tetején nevelgette a növényeit. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tatabányán termesztett

19 tő

2019. augusztus 30-án tartottak kutatást a férfi házában, ahol összesen 19 tő marihuánát foglaltak le, továbbá a családi házban összesen 27,42 gramm növényi törmeléket találtak. Ezek közül a férfi 10 tövet virágcserepekbe, 5 tövet szabadföldbe, míg 4 tövet kettesével balkonládába ültetett. 

Kertben is voltak növények

Már korábban is termesztett

Az ügyészségi vádirat szerint a férfinek már korábban is meggyűlt a baja a hatóságokkal, szintén termesztés miatt. 2018 májusában vásárolt marihuánamagokat, amelyeket cserépbe ültetett. A régi növényeit, mind a 7 tőt, csakugyan a társasház tetején termesztette, ezeket 2018. július 12-én lefoglalta le a rendőrség.

A 7 növényt lefoglalta a rendőrség

Társasház tetején termesztett

Cserepekben nevelgette a növényeket

Összevonták a két ügyet

A vádhatóság indítványozta, hogy a két ügyet egyesítsék, a férfinek a büntetését pedig végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésként állapítsa meg a bíróság. Ezenfelül indítványozták, hogy a bíróság rendelje el a férfi pártfogó felügyeletét, illetve a lefoglalt kábítószert kobozza el. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Marihuána a balkonládákban – Forrás: Ügyészség