Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Kunszentmiklósi Járási Ügyészség egy férfival szemben, miután az elkövető a három családtagjával együtt közrefogott egy polgárőrt, akit halálosan meg is fenyegettek a Bács-Kiskun megyei, kunadacsi tanyájukon. Az egyenruhás a férfi szabálytalan közlekedési mutatványai miatt látogatott el a tanyára.

Imádott száguldozni

A vádirat szerint a börtönből nem sokkal korábban szabadult férfi soha sem rendelkezett vezetői engedéllyel, ennek ellenére rendszeresen közlekedett autóval Kunadacs területén. Vezetése során rendszerint szabálytalankodott, fütyült a KRESZ-szabályokra és lakott területen belül is nagy sebességgel ment. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kunadacson szabálytalankodott

Biztonságot akart a település vezetője

A férfi sorozatos szabályszegései miatt Kunadacs vezetője azt kérte a polgárőröktől, hogy erősítsék meg a járőrszolgálatot. Időközben, 2020. április 30-án a polgárőrök ismét észlelték, hogy a férfi nagy sebességgel közlekedik a községben.

Nem akarták annyiban hagyni

Amikor a helyi polgárőr egyesület vezetője tudomást szerzett a férfi újabb közlekedési szabályszegéséről, az akkor már úton lévő körzeti megbízottal egyeztetve, „polgárőrség” feliratú láthatósági mellényben a férfi tanyájára ment a szolgálati autójával. Azonban ennek egyáltalán nem örült se a férfi, se a családja.

Megfenyegette

Amikor a férfi apja megtudta, hogy rendőrök érkeznek hozzájuk, gyorsan seperni kezdte az udvaron lévő friss keréknyomokat. Ez idő alatt a férfi előjött a házból, és odalépett a polgárőrhöz, majd azzal fenyegette meg, ha még egyszer a tanyájukra jön, akkor elvágja a torkát.

Körbevették a polgárőrt

Eközben az udvaron megjelent két családtag is, akik körbevették az egyenruhást. A férfi ezalatt folyamatosan kiabált, és továbbra is azzal fenyegetőzött, hogy el fogja vágni a polgárőr torkát – a családtagok közben egyre szorosabban közrevették a rendfenntartót.

Nem mert ottmaradni

A férfi és családtagjai erőszakos fellépése és fenyegetései miatt nem mert a helyszínen maradni a polgárőr, onnan távozni akart, végül pedig sikerült is elmenekülnie. A család a polgárőr jogszerű eljárása közben fenyegetőzött, akinek a munkáját meg is akadályozták.

Van egy másik ügye is

Az agresszív férfinak egy másik ügye miatt is felelnie kell, ugyanis 2020. március végén részegen megjelent az egyik ismerőse udvarában, ahol a már ott tartózkodó testvérével és az ismerőssel együtt folytatták az ivást. Eközben a férfi egy haragosával folytatott telefonbeszélgetés során feldühödött és arcon rúgta a házigazdát, aki egy széken ült. A rúgástól felrepedt a szája.

Pénzt követelt tőle

Ezután a férfi a rúgástól megszédült, ittas házigazdától elkezdte követelni az előzőleg neki eladott utánfutóért járó 20 ezer forintját. Amikor az illető elővette a pénztárcáját, a férfi egy hirtelen mozdulattal kimarkolt belőle 42 ezer forintot, majd távozott.

Ez lehet a büntetése

Az ügyészség a többszörös visszaesőnek számító férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével, valamint kifosztás bűntettével vádolja. Bűneiért fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a vádhatóság azzal, hogy a férfi a büntetésből feltételes kedvezménnyel sem szabadulhat. A jelenleg letartóztatásban lévő férfi és három társa ügyében a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke