Betegtársára támadt egy férfi az egyik fővárosi kórház pszichiátriáján. A megtámadott beteg egy nő volt, aki végül könnyebben sérült, de az ügyészség szerint megalapozott az emberölési kísérlet. Márciusban a Honvédkórház Covid osztályán szurkálta halálra egyik betegtársát egy kínai férfi.

Betegtársára támadt egy férfi

Majdnem megölte betegtársát egy férfi vasárnap az egyik budapesti pszichiátrián. A gyanúsított letartóztatását a rendőri intézkedés után már kérte is az ügyészség – írja a Blikk.

Reagált az ügyészség

„A rendelkezésre álló adatok alapján, 2021. május 9-én egy budapesti kórház pszichiátriai részlegén egy ott kezelt férfi támadt rá egy női betegtársára, a megalapozott gyanú szerint minden előzmény nélkül bántalmazta” – írta a Fővárosi Főügyészség a lapnak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Akár meg is ölhette volna

” A sértett könnyebben sérült, az elkövetés eszköze, módja, a támadott testtájék és egyéb körülmények alapján azonban a gyanúsított cselekménye emberölés bűntett kísérlete megalapozott gyanújának megállapítására alkalmas.” – áll a közleményben.

Indítványozták a letartóztatását

Az ügyészség azt is megerősített, hogy valóban indítványozták a férfi előzetes letartóztatását, és ha a bíróság ezt elrendeli, akkor a gyanúsított az előzetese idejére az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe kerülhet.

Támadás a Honvédkórházban

Március 15-én, a Honvédkórház Covid osztályán támadt rá betegtársára egy férfi, 30-szor szúrta fejen betegtársát. A nő pár nappal ezután meghalt.

Halálos sebek a beteg nőn

A kínai férfit a támadás előtt nemsokkal vették le a lélegeztetőgépről. Ezután kezdett őrjöngeni, több beteget is megtámadott. Végül egy lélegeztetőgépen fekvő 54 éves nőt szurkált össze egy sebészollóval.

Meghalt az 54 éves tanárnő

Az egykori tanárnő olyan súlyos agysérülést szenvedett, hogy néhány nap múlva meghalt. A támadás után a folyosón elfogták az őrjöngő férfit a biztonsági őrök. A dulakodásban az egyik őr is megsérült.

Pszichiátriára vitték

A férfit a rendőrök egy közeli pszichiátriára szállították a támadás után, ám az állapota miatt nem tudták gyanúsítottként kihallgatni, ugyanakkor közölték vele, hogy gyanúsítják és őrizetbe vették. Letartóztatását március 16-án elrendelte a bíróság, fogvatartás helyéül Büntetés-végrehajtás Központi Kórházát jelölték meg.

Kikötözve feküdt

Később kiderült, hogy az őrjöngő kínai férfi kikötözve feküdt a Honvédkórház Covid osztályán és valaki leszedhette róla a kötést.

Nem emlékszik semmire

A férfi vallomásában nem tudott magyarázatot adni tettére, azt mondta, nem emlékszik semmire. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció