Kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség azokkal a szülőkkel szemben, akik züllött életvitele odáig vezetett, hogy öt gyermeküket a hatóság nevelésbe vette. A gyermekek éheztek, tetvesek voltak és iskolába sem jártak.

Öt gyermeket neveltek

Az élettársi kapcsolatban élő Heves megyei párnak 2004 és 2016 között öt gyermeke született. Az elsőszülött fiú súlyos betegségei miatt teljes körű ápolásra és gondozásra szorult. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az apa alkoholista volt

Az italozó életmódot folytató apa és a sokszor nyugtatókhoz nyúló anya között gyakoriak voltak a veszekedések, amelyeknek a gyermekek is tanúi voltak.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elhagyta a családját a férfi

A szülők közötti kapcsolat három évvel ezelőtt végleg megszakadt, ekkor az apa elköltözött otthonról és ezt követően semmilyen formában nem támogatta a családját, amely következtében a kiskorú gyermekek életminőségében nagyfokú romlás következett be.

Éheztek a gyerekek

A gyermekek többször éheztek, ruházatuk koszos, piszkos volt és tetvesek voltak. A folyamatos higiéniai, lakhatási és egyéb problémák miatt a gyerekeket a kortársaik kirekesztették, barátokra, társakra nem találtak, emiatt zárkózottak lettek.

Elvették az anyától a gyerekeket

Mindezek, valamint a tanköteles gyermekek sorozatos igazolatlan iskolai hiányzásai és a hatósági előírások – így a gyermekek iskolába járásának és megfelelő lakhatásuk biztosításának – nem teljesítése miatt 2016-ban egy, majd két évvel később további négy gyerek védelembe vételére került sor.

3 gyerek nevelőszülőkhöz került

Mivel a szülők nem tettek eleget a nevelési, felügyeleti és gondozási kötelezettségüknek, és így a kiskorúak érzelmi, értelmi és testi fejlődését is súlyosan veszélyeztették, a legidősebb, beteg testvér egy szociális intézményben, egyik öccse egy lakásotthonban került nevelésbe vételre, hárman pedig nevelőszülőknél lettek elhelyezve.

Megvonnák a szülői felügyeleti jogot

Az ügyészség felfüggesztettet, foglalkozástól eltiltást kért a szülőkre azzal, hogy a bíróság  szüntesse meg a kiskorú gyermekeik vonatkozásában a szülői felügyeleti jogukat is.

Megölte öccsét

Két évvel ezelőtt Borsodban, egy 13 éves fiú bedobta az aknába 2 éves öccsét, mert elhanyagolták őt a szülei. A szülők csak több óra múlva vették észre, hogy nincs az udvaron a kisgyermek.

A kukából evett

A 13 éves kisfiúnak a kukában kellett guberálnia, ha enni szeretett volna, mert szülei egyáltalán nem törődtek vele. A kisebbik öccsét viszont ellátták, ezért féltékenységből ölt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: