A Siklósi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki börtönből való szabadulása után volt élettársát és gyermekeit féltékenységből fogva tartotta.

5 gyerekük született

A vádirati tényállás szerint a férfi és a volt élettársa több mint 11 évig éltek élettársi kapcsolatban, mely kapcsolatból öt közös gyermekük született. Már kapcsolatuk fennállása alatt is többször bántalmazta a férfi élettársát, vele szemben agresszív magatartást tanúsított. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Börtönbe került

A férfi aztán 2018-ban börtönbe került, ekkor a nő gyermekeivel együtt elköltözött és a vádlottal megszakította a kapcsolatot. A férfi 2021. évben szabadult a börtönből, a nőnek azonban addigra új párkapcsolata lett.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Újra összejöttek

2022 nyarán a nő új párkapcsolata véget ért, majd a volt élettársával megállapodtak abban, hogy a gyermekeikre tekintettel rendezik viszonyukat és újra élettársi kapcsolatot létesítettek. Néhány hét után azonban a np ismételten elköltözött gyermekeivel a férfitól és az élettársi kapcsolat megszakadt.

Megint szétmentek, de…

A férfi ebbe nem tudott belenyugodni, ezért június végén két ismerősével a hajnali órákban megjelent a nő lakásánál, majd a sértett engedélye nélkül a házába bement. Itt az alvó nőt és a gyermekeket felébresztette, majd egy éles eszközzel megfenyegette, hogy amennyiben nem utazik el vele, úgy a gyermekeivel együtt végezni fog vele.

Munkásszállóra költöztek

A férfi fenyegetésének nyomatékául belemarkolt a nő hajába és abból egy 10 cm-es hajtincset is levágott. A sértett a fenyegetés, illetve bántalmazás hatására beszállt gyermekeivel a férfi autójába, majd Budapestre utazott vele, ahol egy munkásszállóra költöztek.

Folyamatosan fenyegette

A férfi a nőt gyermekei elvételével fenyegetve félelemben tartotta, ezzel kényszerítve maradásra. Az anya a lakást csak a férfival, illetve úgy hagyhatta el, hogy ha gyermekei közül valamelyik a férfinél maradt, ugyanis a vádlott tisztában volt vele, hogy a sértett a gyermekei nélkül nem fog elmenni.

Segítséget kért

Július elején azonban a nő elhatározta, hogy segítséget kér, majd azzal az ürüggyel, hogy boltba megy, bement a legközelebbi rendőrkapitányságra, ahol feljelentést tett.

Börtönben van

A férfi cselekménye többek között a felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettének a megállapítására alkalmas. A férfi jelenleg más ügyben tölti jogerős szabadságvesztés büntetését. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció