Halálos baleset történt szombat hajnalban Budapesten, a 11. kerületben, a Hegyalja úton – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Ketten meghaltak

A közlemény szerint a Hegyalja út 50. szám előtt eddig tisztázatlan körülmények között ütközött össze két autó. Az egyik járműben négyen utaztak, akik közül a vezető és az egyik utas olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A másik jármű két utasa szintén megsérült. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Helyszíni felvétel:

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Helyszínelés

A rendőrök a helyszínelés idejére a Hegyalja út Pest felé tartó forgalmát a BAH-csomóponttól, a Buda felé tartó forgalmát pedig az Avar utcától lezárták.

Helyszíni felvétel:

Összetört személygépkocsi, miután összeütközött egy másik autóval Budapesten, a Hegyalja úton 2021. június 26-án. A balesetben ketten meghaltak. MTI/Mihádák Zoltán

Itt történt a baleset:

Tolna megyében egy fiatal lány halt meg néhány nappal ezelőtt

Mint ahogyan azt a Kékvillogó is megírta egy fiatalokkal teli autó lesodródott az 56-os főútról, Várdomb és Szekszárd között, ezt követően pedig becsapódott az út melletti szegélybe. A jármű gyakorlatilag a felismerhetetlenségig összeroncsolódott, az utasok közül egy fiatal könnyen, hárman pedig súlyosan megsérültek, egy 17 éves lány pedig meghalt.

Borzalmas látvány volt

A tragédiáról a Bors számolt be, a lap azt írja, a szemtanúk szerint az autó annyira összeroncsolódott, hogy azt hitték, mindenki meghalt, aki benne ült. Az egyik szemtanú a portálnak egészen pontosan azt mondta: “Mi azt hittük, hogy mindenki, aki a kocsiban ült, halott, olyan brutális volt a helyszínen. Sosem felejtjük el azt a látványt.”

A sofőr élt-halt a száguldozásért

A lap a tragédia kapcsán azt írja, hogy a kocsit vezető M. Szilárd aznap már több helyen is száguldozott a kocsijával. “Úgy kellett arrébb ugrani, úgy száguldozott azzal a kocsival, mondtam is magamban, hogy ebből egyszer baj lesz. De rémálmomban sem gondoltam, hogy ilyen hamar és ilyen tragédia” – mesélte egy asszony a portálnak, aki aznap véletlenül belefutott az autójával esztelenül rodeózó fiatal fiúba.

A lányok előtt akart felvágni

A helyiek elmondták, hogy a férfi élt-halt a sebességért, rajongott az autókért és imádta a száguldozást, sok esetben pedig az sem zavarta, ha ezzel felesleges kockázatot vállal. “Azt hallottuk, hogy most azért száguldozott, hogy felvágjon vele a lányok előtt. Ez a száguldozás és a vagánykodás egy életet elvett, és több család életét összetörte” – árulta el az egyik helyi lakos.

Az áldozat még csak 17 éves volt

A baleset halálos áldozata Réka, mindössze 17 éves volt, a szekszárdi gimnáziumban tanult. Az ismerősök azt mesélték a Borsnak, hogy a fiatal lány és két barátnője eredetileg nem is ült az autóban, úgy tudják, hogy éppen stoppoltak, amikor felvette őket a sofőr.

Összeomlottak az ismerősök

A tragédia után Réka ismerősei és barátai is összeomlottak. A középiskolában, ahol tanult megemlékezést is tartottak, az intézmény igazgatónője pedig a Teolnak elmondta: bár már nem volt tanítás, a diákok egymás után érkeztek az iskolába, és délelőtt a teljes tantestület és 15 tanuló közösen tartott megemlékezést, többen közülük az igazgatónő vállára borulva zokogtak. A testület és a barátok is aggódnak a két másik diáklányért: ők még most is kórházban fekszenek, súlyos sérülésekkel, bíznak benne, hogy nem adják fel a harcot és fel fognak épülni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Forrás: police.hu