Döbbenetes tragédia rázta meg a napokban Tolna megyét: egy fiatalokkal teli autó lesodródott az 56-os főútról, Várdomb és Szekszárd között, ezt követően pedig becsapódott az út melletti szegélybe. A jármű gyakorlatilag a felismerhetetlenségig összeroncsolódott, az utasok közül egy fiatal könnyen, hárman pedig súlyosan megsérültek, egy 17 éves lány pedig meghalt.

Borzalmas látvány volt

A tragédiáról a Bors számolt be, a lap azt írja, a szemtanúk szerint az autó annyira összeroncsolódott, hogy azt hitték, mindenki meghalt, aki benne ült. Az egyik szemtanú a portálnak egészen pontosan azt mondta: „Mi azt hittük, hogy mindenki, aki a kocsiban ült, halott, olyan brutális volt a helyszínen. Sosem felejtjük el azt a látványt.” A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A sofőr élt-halt a száguldozásért

A lap a tragédia kapcsán azt írja, hogy a kocsit vezető M. Szilárd aznap már több helyen is száguldozott a kocsijával. „Úgy kellett arrébb ugrani, úgy száguldozott azzal a kocsival, mondtam is magamban, hogy ebből egyszer baj lesz. De rémálmomban sem gondoltam, hogy ilyen hamar és ilyen tragédia” – mesélte egy asszony a portálnak, aki aznap véletlenül belefutott az autójával esztelenül rodeózó fiatal fiúba.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kapcsolódó:

A lányok előtt akart felvágni

A helyiek elmondták, hogy a férfi élt-halt a sebességért, rajongott az autókért és imádta a száguldozást, sok esetben pedig az sem zavarta, ha ezzel felesleges kockázatot vállal. „Azt hallottuk, hogy most azért száguldozott, hogy felvágjon vele a lányok előtt. Ez a száguldozás és a vagánykodás egy életet elvett, és több család életét összetörte” – árulta el az egyik helyi lakos.

Az áldozat még csak 17 éves volt

A baleset halálos áldozata Réka, mindössze 17 éves volt, a szekszárdi gimnáziumban tanult. Az ismerősök azt mesélték a Borsnak, hogy a fiatal lány és két barátnője eredetileg nem is ült az autóban, úgy tudják, hogy éppen stoppoltak, amikor felvette őket a sofőr.

Nem a lányok hibája

Az ismerősök azt mondták a lapnak, hogy a lányok nem voltak felelőtlenek, ismerhették a férfit, de nem tudták, hogy száguldozni fog: „Rékáék sosem vagánykodtak vagy felelőtlenkedtek, ez biztos. Soha nem száguldoztak volna, vagy vállaltak eszement kockázatot.”

Képtelen elhinni, hogy Réka nincs többé

Mint mondják Réka egy csodálatos lány volt, s képtelen elhinni, hogy már nincs többé. „Annyi terve volt, annyira szeretett élni” – mondta könnyes szemekkel az egyik ismerős.

Összeomlottak az ismerősök

A tragédia után Réka ismerősei és barátai is összeomlottak. A középiskolában, ahol tanult megemlékezést is tartottak, az intézmény igazgatónője pedig a Teolnak elmondta: bár már nem volt tanítás, a diákok egymás után érkeztek az iskolába, és délelőtt a teljes tantestület és 15 tanuló közösen tartott megemlékezést, többen közülük az igazgatónő vállára borulva zokogtak. A testület és a barátok is aggódnak a két másik diáklányért: ők még most is kórházban fekszenek, súlyos sérülésekkel, bíznak benne, hogy nem adják fel a harcot és fel fognak épülni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: MTI