Hónapokig adagolt altatókat és nyugtatókat az idős nőnek a gyanúsított azért, hogy az asszony érdi házát megszerezze. Majdnem elkövette a tökéletes bűncselekményt, azonban a Nemzeti Védelmi Szolgálat jelzése alapján az NNI nyomozóinak sikerült felderíteni a bűncselekményt.

A nő bizalmába férkőzött

A Budapesten élő asszony 2019 áprilisában ismerkedett meg Sz. Kálmánnal, egy lakásfelújítás során. A férfi anyagi haszonszerzési céllal a nő bizalmába férkőzött és jó kapcsolat alakult ki kettőjük között. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az érdi nyaralóját is megmutatta a férfinak

Sz. Kálmán ezután rendszeresen látogatta az asszonyt a budapesti lakásán, sőt különféle ajándékokat, virágot, élelmiszert vitt neki. Az egyedül élő asszony megmutatta az érdi nyaralóját is a férfinek.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Gyógyszerezte az asszonyt

Sz. Kálmán ezután, meg akarta szerezni a házat. A gyanú szerint az asszony tudta nélkül hosszabb időn keresztül altató és nyugtató hatású gyógyszereteket adagolt neki.

Öröklési szerződést kötöttek

Az asszonnyal először egy birtokbavételi szerződést kötött, majd rávette, hogy kössenek öröklési szerződést, melyben vállalta, hogy élete végéig tartásban és gondozásban részesíti, cserébe az idős nő ráhagyja az érdi ingatlanát. A szerződés megkötése előtt szintén gyógyszert adagolt az asszonynak.

Romlani kezdett az egészségi állapota

Az egyébként jó egészségnek örvendő, önellátásra képes idős nő egészségi állapota a gyógyszerek hatására gyorsan romlani kezdett, lefogyott, nehezen járt és zavartan viselkedett.

Elesett és meghalt

A 2019. július 29-ről 30-ra virradó éjszaka az érdi házában, a gyógyszerek miatt kialakult egyensúlyzavara következtében az idős nő elesett és olyan sérüléseket szenvedett, amelybe belehalt.

Bejelentette a nő halálát

A police.hu azt írja, miután Sz. Kálmán 2019 nyarától többször a sértettnél aludt az érdi ingatlanban, 2019. július 30-án reggel bejelentést tett a mentőszolgálat segélyhívó számán, miszerint a nagymamáját holtan találta az érdi házban.

Azt kérte, ne boncolják

A helyszíni halottvizsgálatot végző orvosnak az elhunyt hozzátartozójaként nyilatkozott, azt kérte, hogy ne boncolják az idős asszonyt. A halottvizsgálati bizonyítvány kiállítását követően intézkedett a temetésről.

Nyomozást rendeltek el

A KR NNI Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján, 2019. november 7-én rendelt el nyomozást emberölés bűntettének elkövetése miatt, akkor még ismertelen tettes ellen.

Érden fogták el a férfit

A gyanúsított elfogására 2020. június 3-án, Érden került sor, azóta letartóztatásban van. A férfi a bűncselekmény elkövetését az eljárás során tagadta.

Több időskorút behálózott

A nyomozás során beszerzett adatok alapján Sz. Kálmán korábban több alkalommal követett már el egyedül élő, időskorú emberek sérelmére bűncselekményeket vagyoni haszonszerzés céljából, illetve az érdi asszony halálát követően újabb időskorúak behálózásával is próbálkozott.

Eljárás indult

A nyomozás befejezését követően a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda az ügyet a nyomozás felügyeletét ellátó Pest Megyei Főügyészségnek megküldte. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A férfi elfogásáról készült alábbi videót a rendőrség tette közé

Kiemelt kép: részlet a videóból – Forrás: police.hu