Egy szlovák házaspár halálát okozta egy balesetben a teherautó sofőrje, de a bíróság szerint nem kell börtönbe mennie. Egy másik baleset miatt vádat emeltek egy autós ellen, aki részegen, begyógyszerezve vezetett, majd alig akart mentőt hívni a sérülthöz.

Halálos baleset Méránál

2018-ban, a Borsod megyei Méra közelében, szörnyethalt egy szlovák házaspár, amikor kocsijuk egy teherautóval ütköztek. A nyomozás során kiderült: a teherautó sofőrje volt a hibás, aki egy előtte fékező kocsit került ki, amikor ütközött a szlovák autóval.

Esélyük sem volt a túlélésre

A kisteherautóval a gépjármű frontálisan ütközött: a kocsi az árokba hajtott és darabokra tört, a benne ülőknek esélyük sem volt a túlélésre. A totálkárosra tört teherautó sofőrje súlyos sérülésekkel ugyan, de megúszta a tragédiát, ám a történteket azóta sem tudta feldolgozni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Helyszínelnek a baleset után – Forrás: MTI

Nem kell börtönbe mennie

A bíróság azonban most ítélte el a sofőrt. Enyhítő körülménynek számított, hogy a vádlott büntetlen előítéletű, a balesetben maga is megsérült, egészségügyi állapota pedig azóta megromlott. A járásbíróság a vádlottat halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt 2 év szabadságvesztésre és 4 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte, ám a szabadságvesztés végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette.

Baleset Ajkán

A 31 éves férfi 2020. május 24-én késő este vezetett Ajkán, miután alkoholt és nyugtató hatású tablettákat is fogyasztott.

Nekiment egy másik autónak

Állapota miatt nem tudta követni az út vonalvezetését, ezért egy kanyarban átlépte a záróvonalat, áttért a másik sávba, ahol nekiütközött egy másik autónak. A szemből érkező sofőr fékezett, de már nem tudta elkerülni az ütközést.

Nem a mentőket hívta

A baleset után egy másik autós megkezdte a vétlen sofőr újraélesztését, míg a balesetet okozó a mentők helyett először a hozzátartozóit hívta, hogy menjenek a baleset helyszínére. 

Meghalt a vétlen sofőr

Végül csak azután hívta a mentőket, hogy a segítséget nyújtó férfi többször is felszólította őt erre. A vétlen sofőr belehalt a sérüléseibe.

Forrás: ugyeszseg.hu

Letagadta, hogy ő vezetett

Amikor a rendőrök kiérkeztek a helyszínre, a férfi azt állította, nem ő vezetett: mindezt egy olyan hozzátartozójára fogta, aki intézkedés közben jelent meg a helyszínen. Utóbbi természetesen tagadta a dolgot, míg végül a férfi is beismerte, hogy ő vezetett, illetve okozott balesetet. Az ügyészség most emelt vádat a sofőr ellen. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a mérei baleset után – Forrás: MTI