Szombaton délelőtt Győr közelében történt újabb vasúti baleset. A Celldömölk irányába tartó vonat Ménfőcsanak és Győrszemere között gázolt el egy embert.

Gázolás Győr közelében

A Győrből Celldömölkre 10:07-kor elindult vonat elgázolt egy embert Ménfőcsanak és Győrszemere között. A szerencsétlenül járt ember állapotáról egyelőre még nincsenek információk. A helyszínelés ideje alatt, várhatóan kora délutánig szünetel a vonatforgalom Győrszabadhegy és Győrszemere között. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Pótlóbuszok érkeznek

A történtek miatt a Győrből Kaposvárra 11:11-kor induló vonat a gázolásban érintett vonat megállóhelyein is megáll Győrszemerétől. Győr és Győrszemere állomások között pótlóbusz szállítja az utasokat – adta hírül a Mávinform.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megnő az utazási idő

A balesetben érintett vonat utasait átszállítják egy másik szerelvényre. A Győr-Pápa-Celldömölk vonalon megnő az eljutási idő, ez érinti a Helikon InterRégió vonatokat is. 11 órától a Volánbusz elfogadja a Győrszemere és Győr közötti helyközi járatain a vasúti menetjegyeket és bérleteket.

Dupla vonatgázolás Pest megyében

A Kékvillogó.hu tudósított arról, hogy mentő vitte el azt a sofőrt, aki péntek reggel autójával két vonattal is ütközött Göd és Dunakeszi között egy vasúti átjáróban. Szemtanúk beszámolója szerint a koreai férfi saját lábán szállt ki az autóból. Közben teljes vágányzár volt a baleset helyszínén, több százan várakoztak a pótlóbuszokra.

Áthaladt a vonat egy ember felett

Arról is hírt adtunk, hogy sajnos mozgalmasan alakult a csütörtök este is a MÁV háza táján. A Rákosról Piliscsabára 18:03-kor elindult S76-os vonat Újpalota megállóhely közelében áthaladt egy sínek között fekvő ember fölött. 

Gázolt a gödöllői vonat

A Keleti pályaudvarról Gödöllőre 20:05-kor elindult S80-as vonat elgázolt egy személyt a Keleti és Kőbánya felső állomás között.

Elakadt a gépjármű az átjáróban

Nem mindennapi eset történt csütörtök este Pest megyében: Göd és Dunakeszi közötti átjáróban egy gépjármű elakadt, emiatt egy vágányon szünetelt a vonatforgalom az eltávolításáig.

Időben megállt a vonat

Nagy mázlija volt az autósnak: a Vácról a Nyugati pályaudvarra 19:34-kor elindult S70-es vonat időben megállt az autó előtt. A járat ezután visszatér Gödre, onnan nem közlekedett tovább.

Sok a vonatbaleset

Sajnos rengeteg vonatbaleset történt az elmúlt időszakban, amelyek jelentős százaléka tragikus kimenetelű. A vonatok féktávolsága több száz méter, írja honlapján a MÁV-Volán csoport. A mozdonyvezetőknek esélye sincs megállni, ha valaki tilos jelzés ellenére hajt a sínekre.

A legtöbbször a figyelmetlenség az ok

A vasúttársaság beszámolója szerint a leggyakrabban a vasúti átjárókban történt balesetekért a figyelmetlenség okolható, valamint a KRESZ szabályainak megszegése. A MÁV teljes hálózatán nem történt halálos áldozatot követelő baleset vasúti hibából fakadóan. A MÁV körültekintő közlekedésre kéri az autósokat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció