Gyakorlatilag egyik pillanatról a másikra szinte mindene porig égett egy középkorú nőnek, akinek vasárnap hajnalban váratlanul kigyulladt a háza. Júlia macskáját és a kutyáját mentve menekült és szomszéddal nézte végig, ahogy leég a háza.

Szinte mindene megsemmisült

Bársony Júlia néhány nappal ezelőtt még minden bizonnyal nem is sejtette hogy szinte mindene odalesz. A csillebérci üdülőtelepen élő nő még aludt, amikor a téliesített faháza vasárnap reggel kigyulladt, írja a Bors.

Lekapcsolta biztosítékot, de már késő volt

– Szikrázó, sercegő hangra figyeltem fel, ami a villanyóra közeléből jött. Egyből lekapcsoltam a biztosítékot, de akkorra már égett a ház. Kimenekítettem a kutyámat, a macskámat, felvettem egy papucsot, egy kardigánt, megfogtam a kocsikulcsot és a pírjaimat, majd kirohantam – mondta a lapnak Júlia.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A tűz továbbterjedését meg tudták akadályozni

Sem ember, sem gázpalack nem volt bent, de a tűzoltók eleinte csak kintről tudtak dolgozni, az áramot egy darabig ugyanis nem tudták lekapcsolni. A tűzoltók azt meg tudták akadályozni, hogy a tűz továbbterjedjen a szomszédokra, ám Júlia bérelt háza szinte teljesen leégett.

A nyáron újította fel

– A nyáron lett kész a ház, miután felújítottam. A bérleti díjat pedig nemrég fizettem ki a tulajdonosnak öt évre előre. Jelenleg pár napig a szomszédomnál húzom meg magam, de a sittelszállítást és egy új faház felhúzását szeretném minél hamarabb megvalósítani – mesélte Júlia, aki az elmúlt években a filmgyártás területén dolgozott rendezőasszisztensként.

Festményeket gyűjtött

– Nagy értékű kortárs festményeket gyűjtöttem, amiből rengeteg volt bent a házban. De olyan gyűjteménykönyveim is voltak, amiket nem igazán lehet megkapni sehol. A készpénzem mellett ezek is odavesztek – tette hozzá szomorúan.

Néhány héttel ezelőtt egy budapesti telephelyen csaptak fel a lángok

Mint megírtuk tűz keletkezett egy Sárgarózsa utcai telephelyen, Budapest 10. kerületében. 

A tűzoltók megakadályozták a lángok tovább terjedését

Az esethez a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett négy vízsugárral körülhatárolták a tüzet, így az továbbterjedni már nem tud.

FOTÓK A HELYSZÍNRŐL

Több gázpalackot hoztak ki a tűzoltók a romok alól

Úgy tudni az egységek több gázpalackot találtak a romok között és megkezdték azok hűtését. A felforrósodott palackok ártalmatlanításához mesterlövész segítségét kérték.

Kilőtték a palackokat

A BudaPestkörnyeke.hu helyszíni tudósítója azt mondta, hogy nemrég érkezett meg a helyszínre a telephely egyik tulajdonosa. A helyszínen kilőtték a veszélyes palackokat.

Néhány hete Kispesten volt tűz

Mint ahogyan azt itt a BudapestKörnyéke portál is megírta tűz ütött ki egy 10 emeletes panelházban a 19. kerületében, Kispesten, a Kazinczy utcában. Teljes terjedelmében ég egy kilencedik emeleti lakás, és a tűz két másik lakásra is átterjedt. Az eset körülményeiről itt a KékVillogó oldalán is beszámoltunk.

A kilencedik emeleten keletkezett a tűz

A tűz vasárnap este keletkezett az épület kilencedik emeletén, a tűzoltók óriási erőkkel, több mint hat kocsival vonultak ki és még érkeznek autók.

Négy embert menekítettek meg

A fővárosi hivatásos tűzoltók négy embert kimentettek a közvetlen életveszélyből, és nagy erőkkel oltják a lángokat.

Álmukból riasztották a lakókat

Az egyik kispesti Facebook oldalon azt írják, hogy volt akit álmából ugrasztottak ki az ágyból, hogy tűz van, menekülni kell.

Ég a tető, ömlik a víz a lépcsőházban

Azt is írják, hogy az egész lépcsőházban ömlik lefelé a víz, szinte minden lakás beázott az oltástól, a tetőszigetelés pedig elégett.

Még nézni is rossz volt

A szomszédos ház ablakaiban sokan figyelik az eseményeket, egy ott élő arról számolt be, hogy rossz volt nézni, ahogy a panel teljes felső szintje lángolt.

Kiemelt kép: Illusztráció