A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a 87-es számú főúton, Gencsapáti térségében, Vas megyében, a 34-es kilométerszerelvénynél baleset történt december 29-én hajnalban, 5 óra 27 perckor. Az érintett útszakaszt a hatóságok lezárták, a balesetről készült felvételeket a cikk végén mutatjuk.

Egy Mercedes kisbusz sodródott le az útról

A közlekedési balesetet egy Mercedes kisbusz szenvedte el, amelyik – a hatóságok tájékoztatása szerint – egy vasúti átkelőn áthajtva lesodródott az útról, majd az oldalára borult. A sofőr megpróbálta elkerülni a balesetet, azonban elvesztette az irányítást a jármű felett, majd az a fáknak csapódott és felborult. Az esethez a szombathelyi tűzoltókat értesítették.

Itt történt a baleset:

Feszítővágóval szabadítottak ki egy sérültet

A kisbuszban Szombathelyre tartó munkások utaztak, közülük egy ember súlyosan megsérült, hárman pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek el. A tűzoltók a műszaki mentés közben egy feszítővágóval szabadítottak ki egy embert a járműből. A mentés miatt teljes útzár van érvényben.

Ez is érdekelhet

Utoléréses baleset az M0-áson, közben rengeteg drogot találtak egy autóban

Útlezárás és terelés

A baleset miatt Gencsapáti közelében útlezárás van érvényben, ezért a rendőrök Gencsapáti és Gyöngyösfalu belterületén át terelik a közlekedőket.

Fokozott óvatosság

A rendőrség felhívja a figyelmet a balesetek elkerülése érdekében, hogy a járművezetők fokozott óvatosság mellett, biztonságosan és szabályosan közlekedjenek.

Ez is érdekelhet

Brutális baleset Kecskemétnél: egy idős házaspár vesztette életét a tragédiában

Csúszós utak

A téli időjárás miatt csúszóssá és kevésbé biztonságossá válhatnak utak, ezért – a balesetek elkerülése végett – érdemes lassabban és megfontoltabban haladni.

Rossz látási viszonyok

A csúszós utak mellett a látási viszonyokra is fokozottan kell figyelni, hiszen a rosszul kivilágított járművek újabb balesetekhez vezethetnek.

Mutatjuk a balesetező járműről készült felvételeket:

Kiemelt kép: Rendőrség-baleset- Forrás: Police.hu