Egy gazdátlanul parkoló autót szereltek darabjaira egy szegedi piacon a helyi fiatalok. A rendőrök a nyomozást lezárták az ügyükben, lopás miatt kell felelniük. Mint kiderült, az az E60-as BMW került a célkeresztbe, ami már hónapok óta ott parkolt.

Elhatározták, hogy szétszedik a BMW-t

A rendőrség közleménye szerint a szegedi fiatalok 2023. január 3-án éjszaka határozták el, hogy szétszedik a közelben lévő piacon gazdátlanul parkoló BMW-t, majd alkatrészeit pénzzé teszik. A 19 éves férfi és 17 éves társa a valaha szebb napokat is látott autó lámpabúráját, hűtővíztartályát, olajtartályát is leszerelte, de elraktak még különböző tartályfedeleket és a sebességváltó szoknyát is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Felfigyeltek rájuk

A közelben járőröző körzeti megbízottak felfigyeltek a jármű körül gyanúsan tevékenykedő párosra, ezért jobban szemügyre vették, hogy mi történik.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megtalálták az alkatrészeket

Miután a fiatalokat ellenőrzés alá vonták, a gyanú azonnal beigazolódott, a szétszerelt autó alkatrészeit megtalálták a páros járművének csomagtartójában. A rendőrök a tetten ért bontókat elfogták és előállították a Szegedi Rendőrkapitányságra.

Elismerték tettüket

A bűncselekmény elkövetését nem vitatták, tettüket elismerték a nyomozóknak. Ellenük lopás vétség megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Befejezték a vizsgálatot

A szegedi rendőrök az ügy vizsgálatát befejezték, az eljárás iratait vádemelési javaslattal megküldték a Szegedi Járási Ügyészség részére. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ezt találták a rendőrök

Az elhatározást tett követte

Nem sokáig tartott a fiatalok öröme

Kiemelt kép: a szétkapott BMW. Fotók: police.hu