Rosszkedvére és rossz álmára hivatkozott az a férfi, aki egy ártatlan kisállatot rugdosott és taposott halálra a napokban Budapesten. Egy rákosszentmihályi lakos ébredt fel fura neszekre június 16-án hajnali háromnegyed kettő táján. Az ablakon kinézve férfit vett észre, aki furcsán viselkedett.

Rugdosta és rá is taposott

A szemlélő nem volt egészen bizonyos abban, hogy mi is zajlik előtte: a férfi mintha rugdosott volna valamit, amire ezután kétszer, nagy erővel rá is taposott, majd odébb rúgta. Ezután távozott a kereszteződésből. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Többször látott sünöket

A szemtanúnak másodpercek múlva állt össze, hogy mi történt voltaképpen: eszébe jutott, hogy az elmúlt napokban többször látott sünöket mozgolódni sötétedés után az utcán…

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Értesítették az Állatmentő Ligát

Egy szomszédja házának biztonsági kamerafelvételén visszanézte az eseményeket, és bebizonyosodott számára az, amit feltételezett. Ekkor értesítette az Állatmentő Ligát, akikhez eljuttatta a videofelvételt is. A sün tetemét egy környékbeli lakos találta meg a növényzetben, a már élettelen tüskés testét elvitte az utcáról.

Elfogták a férfit

Az állatvédők feljelentése nyomán a kerületi rendőrök június 20-án délután fogták el a férfit, akit előállítottak a 16. kerületi Rendőrkapitányságra. A rendőrség közzétette az elfogásról készített felvételeket.

Nem tudta megmagyarázni

A gyanúsított kihallgatásán elmondta, hogy rosszul aludt, egyébként is zaklatott lelkiállapotú embernek írta le magát – valójában nem tudta megmagyarázni cselekedetét. Állatkínzás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyik vele szemben eljárás. 

Szajkóra lőttek Budakalászon

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy egy szajkó lelövéséről érkezett lakossági bejelentés a közelmúltban a budakalászi Városrendészethez. A bejelentő állítása szerint a madarat a szárnyán találták el, az állat ellátásáról ő maga gondoskodott.

Szigorú szabályok

A légpuskák használatára szigorú szabályok vonatkoznak. „7,5 joule, vagy annál kisebb csőtorkolati energiájú tűzfegyver, légfegyver, festéklövő fegyver csak pincelőtéren, szobai lőtéren, céllövöldében, bekerített magánterületen, a fegyver használatára vonatkozó biztonsági előírások betartása mellett, kizárólag sportlövésre, vagy céllövésre használható” – a jogszabály szerint. Állatokra lőni tehát tilos. 

Szabadságvesztést vonhat maga után

A Büntető Törvénykönyv ide vonatkozó bekezdése szerint gerinces állat bántalmazása az állat maradandó egészségkárosodása vagy pusztulása esetén két évig terjedő szabadságvesztést vonhat maga után.

Rugdosta a kutyáját

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság 13. Kerületi Rendőrkapitányságának járőrei egy bejelentést követően kiszálltak a Jászai Mari térre, ahol egy nő rugdosta és rángatta a kutyáját. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció. Forrás: Wikipédia.