Egy mobiltelefon miatt kellett meghalni egy borsodi 65 éves asszonynak. Ismerőse ugyanis ütötte-verte az idős asszonyt, miután az áldozat belehalt sérüléseibe. A férfi beismerte tettét.

A férfi feljárt a 65 éves nőhöz

A 65 éves asszony egyedül élt ózdi lakásában, ahol rendszeresen látogatta a férfi ismerőse. A férfi élettársa, amikor megtudta, hogy az idős nő rendszeresen találkozik a férfivel, elhatározta, hogy elmegy a nőhöz. Az eset tavaly novemberben történt.

Összevesztek a házigazdával

Közben összetalálkozott a vádlottal, H. Péterrel, akivel együtt mentek tovább az asszonyhoz. A lakásban azonban összeszólalkoztak a nővel és a jelenlévőkkel, ezért elmentek onnan.

Otthagyták a mobiljukat

Másnap a férfi visszament a nőhöz, akitől kérte, hogy adja vissza neki azt a mobiltelefont, amelyet előző nap otthagytak nála.

Pofon vágta az idős asszonyt

A nő nem akarta visszaadni a telefont, ezért a férfi arcon ütötte a nőt, majd magához vette a telefont és távozott a házból. Később pedig eladta a telefont a belvárosban ötezer forintért.

Nagyon megverte a nőt

H. Péter másnap ismét elment az asszonyhoz, aki kérdőre vonta a férfit a telefon miatt. Erre a férfi legalább harmincszor megütötte és megrúgta a nőt.

Magára hagyta a vérző asszonyt

A brutálisan összevert asszony azt mondta a támadójának, hogy „száz évet fogsz ülni te köcsög”, mire a férfi kiment a házból, a vérző asszonyra zárta az ajtót, majd Budapestre utazott.

Belehalt a sérülésekbe

A nőnek az arca, nyaka, mellkasa és hasa sérült, továbbá arckoponya-, borda- és szegycsont törése keletkezett. A sérülések következtében a helyszínen meghalt. Holttestére egy ismerőse talált rá.

A rendőrség egy videót is közzétett a férfi elfogása után

Megkezdődött az előkészítő tárgyalás

A férfi beismerte a tettét, de a tárgyaláshoz való jogáról nem mondott le, ezért a bíróság decemberben folytatja az ügyet.

Kiemelt kép: helyszínelők az idős nő házánál – Forrás: police.hu