Magyar külügyi forrásokra hivatkozva arról számol be a 168.hu, hogy Bus Szilveszter, Magyarország thaiföldi nagykövete vállalhatatlan éltet élt.

Szájerhez hasonló botrány

A lap azt írja a források állítása szerint a misszióvezető botránya sokkal inkább a Szájer-ügyre, semmint a Kaleta-ügyre emlékezett, Bus Szilveszter esetében azonban nem volt szó törvényszegésről. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Szájer-féle ügy

Mint ahogyan azt korábban a BudapestKörnyéke is megírta, Szájer József, egykori fideszes Európa Parlamenti képviselő több tisztségéről lemondott, miután 2020 novemberében állítólag alsónadrágban egy ereszcsatornán akart meglépni egy homoszexuális orgiáról, droggal a táskájában. A botrányt követően a Fidesz alapítója és 2004 óta európai parlamenti képviselője lemondott EP-mandátumáról és a pártjából is kilépett.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ez is érdekelhet:

A Kaleta-féle ügy

Mint ismert a 19 ezer pedofil kép birtoklásával lebukott, állomáshelyéről, Peruból hazahozott volt nagykövetet a hatályos magyar jogszabályok szerint,  illetve az ügyész indítványa alapján, első fokon egy év, két és fél évre felfüggesztett szabadságvesztésre és 540 ezer forint pénzbírságra, vagyis ha úgy tetszik, képenként 27 és fél perc felfüggesztett börtönre és 28,5 forint pénzbírságra ítélte.

Mindenki tisztában volt a szexuális orientációjával

„Mindenki tisztában volt a szexuális orientációjával, de hát kit érdekel ez. Azt viszont már nem lehetett tolerálni, hogy folyamatosan bulikba, orgiákra jár. Ő ott kint Magyarországot képviselte” – mondta a nagykövet egyik kollégája.

Ezt állítják a források

A lap pedig azt is hozzáteszi, hogy több forrásuk is egybehangzóan megerősítette, a helyi hatóságok jelézésére léptek a magyarok, és a nagykövetség hírszerző tisztjének jelentése alapján rendelték haza a bangkoki állomáshelyéről a diplomatát.

Ebben bízhatott a KKM

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) valószínűleg azért bízott abban, hogy a nyilvánosság kizárásával rendezhetik le az ügyet, mert törvénysértés gyanúja nem merült fel.

Ezt mondja a KKM

Az KKM-t az Index is megkereste, ők a következő választ kapták: „Bus Szilveszter bangkoki külszolgálata 2021. április 30-án lezárult, már nincs a tárca állományában. Eljárás nem indult ellene.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Bus Szilveszter – Fotó: YouTube