A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi bűntette miatt folyamatban lévő ügyben indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki 2021. december 11-én bántalmazta, majd hasba szúrta az élettársát.

Késsel ment neki

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2021. december 11. napján, a délutáni órákban az aznapi vitát és fizikai bántalmazást követően egy tatabányai lakóingatlan területén késsel hasba szúrta az élettársát. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Életmentő műtét

A sértett a szúrás következtében hasüregbe hatoló életveszélyes sérülést szenvedett, rajta életmentő műtétet kellett végrehajtani.

Kihallgatták

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói életveszélyt okozó testi sértés bűntettének elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként a férfit.

Letarzóztatták

Az ügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája egy hónap időtartamra elrendelte a férfi letartóztatását tekintettel arra, hogy a gyanúsított a sértettet a vallomásának megtétele előtt befolyásolta, továbbá a férfival szemben fennáll a bűnismétlés veszélye, valamint annak a veszélye, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást megnehezítené, veszélyeztetné.

Pár napja egy balatonfenyvesi férfi bántalmazta az élettársát

Amint azt a Kékvillogó is megírta a 65 éves balatonfenyvesi férfi korábban bántalmazta, majd a távoltartás ellenére is visszatért élettársához.

Megütötte

Az ügy adatai alapján egy balatonfenyvesi lakos 2021. december 9-én előzetes szóváltást követően megütötte, fellökte, majd az ingatlan padlóján vonszolni kezdte élettársát. Az egyenruhások az adatgyűjtés során megállapították, hogy a férfi korábban már többször is bántalmazta a 39 éves nőt. 

Előállították

A körzeti megbízottak a feltételezett elkövetőt előállították a Fonyódi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók kapcsolati erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A rendőrök a férfi ideiglenes megelőző távoltartásáról határoztak, írjta a police.hu.

Megszegte a távoltartást

Az agresszor a távoltartás szabályait megszegve, másnap hajnalban az áldozat akarata ellenére visszatért az ingatlanba, ezért az egyenruhások elfogták, majd szabálysértési őrizetbe vették.

Pár napja szintén Somogy megyében bántalmazta az élettársát egy férfi

Amint azt a Kékvillogó is megírta élettársát bántalmazta egy 32 éves férfi Bolhón, a rendőrök ideiglenes távoltartásit rendeltek el vele szemben.

Megütötte az élettársát

Az ügy adatai alapján 2021. december 8-ára virradó hajnalban Bolhón egy helyi lakos egy családi szóváltást követően megütötte élettársát. Az egyenruhások az adatgyűjtés során megállapították, hogy a férfi már korábban többször is agresszíven lépett fel a 24 éves nővel szemben, és fizikálisan is bántalmazta őt. 

Elfogták

A babócsai körzeti megbízottak a feltételezett elkövetőt elfogták és előállították a Barcsi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók kapcsolati erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A rendőrök a férfi beismerő vallomását követően ideiglenes megelőző távoltartásáról határoztak, írta meg a police.hu.

Pár hete egy ceglédi férfi bántalmazta az élettársát

Amint azt a Kékvillogó is megírta a ceglédi rendőrök elfogták, őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta azt az 52 éves férfit, aki a gyanú szerint volt élettársára támadt, majd nekiesett az anyjuk segítségére siető két közös gyermeküknek, és a nő apjának.

Berúgta az ajtót

Az élettársi kapcsolat már korábban megromlott a férfi és 37 éves párja között. A férfi Nagykátán élt, a nő gyermekeivel Törtelre költözött. Oda érkezett 2021. november 17-én kora este R. Sándor, berúgta a bejárati ajtót, kiabált, szitkozódott, miközben öklét felemelve az asszonyra támadt.

Többször megütötte a nőt

Testszerte többször megütötte, megrúgta, a szitkok és az ordítás nem csillapodott. A hangoskodásra jöttek elő közös gyermekeik, akik próbálták védeni anyjukat.

A gyerekeit is bántalmazta

Hiába siettek azonban segítségére, az apa ökölcsapásai 11 éves fiára záporoztak tovább, rugdosta, fojtogatta, a 7 éves kisfia nyakához dobócsillagot nyomva tartotta sakkban az anyát, számolt be róla a police.hu.

Az asszony apja is próbált segíteni

Az asszony 64 éves apja is próbálta csillapítani a feldühödött férfit, ám válaszul több ütést kellett elszenvednie. Végül a segélyhívásra érkező rendőrök beavatkozása tett pontot az erőszakos látogatás végére, R. Sándort elfogták. Mielőtt előállították volna még odaszúrta volt asszonyának: „ha bent tartják a rendőrök, le lesznek mészárolva!”

A nő súlyosan megsérült

Az asszony súlyos, gyermekei és édesapja 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. Kihallgatásán R. Sándor mindent tagadott. Állítása szerint nagyobbik fiát ment felköszönteni, amikor volt élettársa az udvaron egy kupac faágba esett, vérzett a feje, a gyerekek ettől ijedtek meg. Sosem bántotta őket, a lefoglalt dobócsillag, a boxer nem az övé.

Kapcsolati erőszak, zaklatás

Az azóta letartóztatott férfi ellen kapcsolati erőszak, zaklatás, felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntettének, valamint testi sértés vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.

Ha segítség kell

​Amennyiben Ön akár szóbeli, lelki, fizikai bántalmazás, vagy szexuális erőszak áldozata, joga van a segítségre! Jelentkezzen bármelyik rendőrkapitányságon, vagy tegyen bejelentést a 112-es központi segélyhívó telefonszámon.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció