Menetrend szerinti Volánbusz, személyautó és kamion ütközött péntek hajnalban Kiskunlacházán.  Több súlyos -, és könnyű sérült van a helyszínen. A baleset miatt a Volán busz járatai terelt útvonalon közlekednek.

Baleset az 51-esen

2023. december 8-án 05:46-kor kapta a riasztást a ráckevei tűzoltóság, hogy Kiskunlacháza, 51-es út 32 km-nél hármas karambol történt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Útzár van érvényben

A bejelentés szerint busz ütközött egy kamionnal, sérült is van. Dunaharaszti elágazás magassága. Forgalmi akadály van, elhúzódók útzárra kell számítani.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kamion csapódott a busz oldalának

A katasztrófavédelem azt írja, hogy az ütközés során egy kamion a busz oldalának csapódott. A szigetszentmiklósi hivatásos, a ráckevei önkormányzati és a délegyházi önkéntes egység végzi a műszaki mentést, melynek során áramtalanították a személyautót. Megérkezett a mentőszolgálat.

Helyszíni felvétel

Forrás: Facebook/Önkormányzati Tűzoltóság Ráckeve

Így történt a baleset

Szabóné Berki Bianka, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, a buszon és a személyautóban is öten utaztak. „Egy férfi által vezetett busz valószínűleg nem tartott kellő követési távolságot egy előtte balra kanyarodó tehergépkocsi mögött, ezért a vele való ütközést, hogy elkerülje, áttért a menetiránya szerinti baloldali forgalmi sávba, ahol összeütközött egy személyautóval”.

Vérző fejű sérült

„Ott jöttünk el egy férfinek erősen vérzett a feje és szerintem a személyautó sofőrje” – írja az egyik autós a közösségi oldalon.

Terelve járnak a buszok

„Baleset miatt teljes útzár van az 51-es főúton Áporka térségében. Érintett járataink terelt útvonalon közlekednek és nem érintik Kiskunlacháza, Vasúti elágazás és Taksony, Községháza közötti megállóhelyeket. Türelmeteket kérjük!” – írja Facebook oldalán a Voláninform.

Helyszíni felvétel

Forrás: Facebook/Önkormányzati Tűzoltóság Ráckeve

Erre autózzanak!

Az utinform azt javasolja az arra autózóknak, mivel a 32-es km-nél az utat lezárták, kerülni vagy Bugyi település felé, vagy Szigethalom irányába érdemes. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Facebook/Önkormányzati Tűzoltóság Ráckeve