A baleset Fonyód közelében történt péntek délután. Mentőhelikoptert is riasztottak a helyszínre. Személyvonat és gépjármű ütközött

A vonaton senki sem sérült meg

A MÁVINFORM a Facebook-oldalán arról számolt be, hogy péntek délután összeütközött egy vonat egy személygépkocsival egy vasúti átjáróban, Fonyód közelében. Kiemelték, hogy a baleset idején a fénysorompó jól működött, tilos jelzést mutatott. A vonaton senki sem sérült meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Jelentős késés volt

A balesetben érintett vonat 115 perces késéssel továbbindult, csak Celldömölkig közlekedik. Fonyód és Lengyeltóti között még tart a pálya átvizsgálása, ezért továbbra is pótlóbusszal utazhatnak ezen a szakaszon.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Mentőhelikopter is érkezett

A Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a gépkocsiból feszítő-vágóval szabadítottak ki egy embert a tűzoltók. Mentőhelikopter érkezett a helyszínre.

Mentesítő vonat is indult

Celldömölkről 17:37-kor mentesítő vonat indul Győrbe, mely a Helikon InterRégiók megállási helyein áll meg.

Pótlóbuszok is jártak

A helyszínelés végéig Fonyód és Lengyeltóti között pótlóbuszok szállítják az utasokat. A pótlóbuszok várhatóan 16:15-re érkeztek a helyszínre. A délutáni órákban jelentősen megnövekszik az eljutási idő a Kaposvár-Fonyód vonalon.

Ütközés a síneken

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a Vácról 9:35-kor a Nyugatiba elindult S71-es vonattal ütközött egy személyautó Őrbottyán és Veresegyház között. A balesetkor a fénysorompó jól működött, tilos jelzést mutatott. Az utasok közül senki sem sérült meg.

Szünetelt a forgalom

A helyszínelés végéig szünetelt a vonatforgalom, emiatt pótlóbuszt rendelt a vasúttársaság. A Budapest-Veresegyház-Vác vonalon hosszabb volt az eljutási idő a délelőtt folyamán.

Kimaradtak járatok

A Nyugati pályaudvarról 13:34-kor Vácra induló G71-es vonat (2554) és a Vácról 15:35-kor a Nyugatiba induló S71-es vonat (2523) nem közlekedett. Délután egy órára befejezték a baleseti helyszínelést, kora délután helyreállt a menetrend.

Komolyabb büntetést!

„Sokkal komolyabb büntetések kellenének a vasúti átjáró tiltó jelzésén való áthaladásért, és baleset okozásáért, ha nem hal meg az okozója. Aki ezt nem képes agyilag felfogni az nem igazán alkalmas biztonságos és felelősségteljes járművezetésre” – tette hozzá egy másik kommentelő.

Vonat elé feküdt

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy mentők és rendőrök szirénázása verte fel a déli nyugalmat az üllői vasútállomáson a napokban. Kiderült, hogy a mentősök és a zsaruk is tragikus esethez érkeztek: a vasútállomáson ugyanis egy férfi a sínekre sétált és a közelgő vonat elé feküdt. 

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: Illusztráció