Nagy bajba kerülhet, a Hungária, majd a Dolly Roll énekesnője. Ötven kutyát mentettek ki Gyöngyösön az állatvédők, amihez neki is köze volt, állatkínzás miatt kell majd felelnie.

Állatkínzás a vád

Egy gyöngyösi szaporító karmai közül körülbelül 50 kutyát mentettek ki állatvédők csütörtökön. Az állatkínzás elkövetője az ismert magyar énekesnő, Dolly menedzsere. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Szörnyű körülmények között éltek az állatok

Az ebek többsége zárt helységekben, saját ürülékében tengődött – írta a Gyöngyös Ma portál.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Gyomorforgató körülmények

A kutyák lakhelye mellett lévő lakóházban is gyomorforgató látvány fogadta az állatvédőket. Az állatvédő szervezetek emberei a borzalmasan sovány, daganatos kutyák mellett olyat is találtak, akinek nyílt sebe volt.

Több szervezet vett részt a mentésben

A csütörtöki akcióban a Gyöngyösi Ebrendészeti Telep mellett számos állatvédő szervezet, a Gyöngyösi Városrendészet és a Gyöngyösi Önkormányzat illetékes munkatársa is részt vett.

Haszonszerzés céljából szaporították

Volt közöttük francia bulldog, boxer, kaukázusi juhászkutya, de uszkárokat is kimentettek a pokoli körülmények közül.

Elhullott állatokat is találtak

Joánovits Andrea, a Putrinka Állat és Természetvédő Alapítvány elnöke elmondta, hogy döbbenetes látvány fogadta őket az ingatlanban. A nagy mennyiségű ürülék és mocsok mellett, elhullott állatokat is találtak. Az állatvédők szerint az eset kimeríti az állatkínzás fogalmát, így természetesen megteszik a szükséges lépéseket.

A telep felszámolásánál Dolly is megjelent

Az ismert énekesnő, Dolly tegnap délelőtt a telep felszámolásánál is megjelent, sőt kutyákat is vitt magával, amiről fotó is készült.

Magáról nevezte el

Az ingatlanban talált papírok szerint az ott bejegyezett kennel neve, Dolly Roll.

Dollynál is házkutatást tartottak

A Gyöngyös Ma meg nem erősített információi szerint tegnap éjszaka Dollynál is házkutatást végzett a rendőrség.

A héten vonult vissza

A visszavonulását a hét elején bejelentő Dollyt is kereste a portál a történtek kapcsán, de választ még nem kaptak.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: TV2