Durva vonatbaleset történt péntek délelőtt Őrbottyán és Veresegyház között. Egy személyautó ütközött neki a Vácról a budapesti Nyugati pályaudvarra tartó vonatnak. A fénysorompó jól működött, tilos jelzést mutatott.

Ütközés a síneken

A Vácról 9:35-kor a Nyugatiba elindult S71-es vonattal ütközött egy személyautó Őrbottyán és Veresegyház között. A balesetkor a fénysorompó jól működött, tilos jelzést mutatott. Az utasok közül senki sem sérült meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Szünetelt a forgalom  

A helyszínelés végéig szünetelt a vonatforgalom, emiatt pótlóbuszt rendelt a vasúttársaság. A Budapest-Veresegyház-Vác vonalon hosszabb volt az eljutási idő a délelőtt folyamán.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kimaradtak járatok

A Nyugati pályaudvarról 13:34-kor Vácra induló G71-es vonat (2554) és a Vácról 15:35-kor a Nyugatiba induló S71-es vonat (2523) nem közlekedett. Délután egy órára befejezték a baleseti helyszínelést, kora délután helyreállt a menetrend.

Nem jutott előrébb…

„Nem jutott előbbre, ráadásul rengeteg utas idejét rabolta órákig. Miatta órákig állt a vasúti és közúti közlekedés” – írta egy szemtanú.

Komolyabb büntetést!

„Sokkal komolyabb büntetések kellenének a vasúti átjáró tiltó jelzésén való áthaladásért, és baleset okozásáért, ha nem hal meg az okozója. Aki ezt nem képes agyilag felfogni az nem igazán alkalmas biztonságos és felelősségteljes járművezetésre” – tette hozzá egy másik kommentelő.

Vonat elé feküdt

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy mentők és rendőrök szirénázása verte fel a déli nyugalmat az üllői vasútállomáson a napokban. Kiderült, hogy a mentősök és a zsaruk is tragikus esethez érkeztek: a vasútállomáson ugyanis egy férfi a sínekre sétált és a közelgő vonat elé feküdt. 

Sokan látták a tragédiát

A szörnyű pillanatok időpontjában sokan voltak az állomáson, több várakozó is ácsorgott a szerelvényekre várva, így az esetet többen is látták. Információk szerint a férfi dél körül lesétált a közelgő vonat elé, majd egyszerűen lefeküdt a sínekre, éppen akkor, amikor a közelgő szerelvény berobogott az állomásra.

Nem lehetett megmenteni

A helyiek szerint nem volt esély arra, hogy megmentsék a férfit. Az egész másodpercek alatt lezajlott, így sem a közelben álló emberek nem tudtak rajta segíteni, ahogyan a vonat vezetője is hiába vészfékezett.

Hajléktalan volt

Üllőn a legtöbben ismerték S. Attilát, gyakran összefutottak vele a környéken, a férfi ugyanis az utóbbi években hajléktalanként élt. A környéken azonban szerették a kedves és segítőkész Attilát, többen is elmondták, hogy a férfi nem önhibájából került az utcára, hanem az elmúlt évek során egymást érték életében a tragédiák: először családját, majd a házát vesztette el. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Fotó: Mávinform