Ahogyan arról a Kékvillogó is beszámolt szörnyű tragédia történt péntek éjszaka a Fejér megyei Szabadegyházán. Egy fiatal fiú elkötötte a szülei autóját, majd balesetet okozott, a tragédiában pedig egy 15 éves társa még a helyszínen meghalt.

Négyen utaztak a kocsiban

A police.hu friss információi szerint az autóban nem csupán a 16 éves sofőr és a 15 éves áldozat ült, rajtuk kívül még ketten is a járműben utaztak. Az eset során – mint ahogyan azt a KékVillogó is megírta – a járműben utazó fiatal az ütközés következtében kirepült az autóból, melynek során életét vesztette.

Eljárás indult

A rendőrség oldalán az esettel kapcsolatban most azt írják: halált okozó közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Gárdonyi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya egy vezetői engedéllyel nem rendelkező 16 éves fiatal ellen, aki 2021. május 21-én éjjel egy útkanyarhoz érve nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg a járműve sebességét és balesetet okozott Szabadegyháza külterületén.

Átsodródott a szemközti sávba

Mint írják a fiú által vezetett autó először átsodródott a szemközti forgalmi sávba, majd az úttest jobb oldalán levő jelzőtáblának csapódott, melynek következtében az oldalára billent és megpördült.

A többiek csak könnyebben sérültek

Az ütközés következtében a járműben utazó négy fiatal közül egyik kirepült a gépkocsiból, melynek során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, hárman pedig könnyű sérülést szenvedtek.

A sofőr feltehetően ittas volt

A sofőr esetében felmerült a gyanú, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyaszthatott, aminek megerősítése további szakértői vizsgálatot igényel.

Pusztaszabolcsra tartottak

Az elhunyt fiú egyik rokona könnyeivel küzdve beszélt arról, hogy a testvére, a kocsit vezető fiú Pusztaszabolcsra tartottak az éjszaka, amikor a baleset történt, számoltunk be róla korábban a deltahirek.hu információi alapján.

Elkötötte az autót

Úgy tudni a sofőr otthonról, a szülők beleegyezése nélkül kötötte el a járművet. Koránál fogva nem volt vezetői engedélye, és alkoholt is fogyaszthatott a tragédia előtt.

Helyszíni felvétel:

Fotó: deltahirek.hu

Hazavitte az autót

A baleset körülményei azonban még teljesen nem tisztázottak. Ugyanis a hírek szerint a sofőr a baleset után hazavitte a kocsit, majd visszament a helyszínre és ő maga értesítette a hatóságokat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fotó a helyszínről:

Fotó: deltahirek.hu

Kiemelt kép: Helyszíni felvétel – Forrás: police.hu