Elgázolt két embert a Debrecenből Balmazújvárosba tartó vonat a debreceni Kismacs megállónál, a 33-as út 102-es kilométerének közelében csütörtök délelőtt – közölte a katasztrófavédelem.

Kórházba vitték őket

Azt írták, hogy a vonaton tizennyolcan utaztak, útjukat mentesítő járattal folytatták tovább. Az Országos Mentőszolgálat azt írta az MTI megkeresésére, hogy egy 30 év körüli és egy 60 év körüli férfit életveszélyes állapotban vittek kórházba. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Befejeződött a helyszínelés

A Mávinform tájékoztatása szerint a helyszínelés időközben véget ért, mint írják már már nem kell pótlóbuszra átszállni. A Füzesabony–Debrecen vonalon a délutáni órákban helyreáll a menetrendszerű vonatközlekedés.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Tragédia a vasúti átjáróban

Ahogyan azt a Kékvillogó is megírta a Nyugati pályaudvarról – Szobon át – Breclavba 17:29-kor elindult Metropolitan EuroCity-vel ütközött egy gépjármű Dunakeszi és Göd között november 1-jén. A gödi Mikszáth Kálmán utcai átjárónál bekövetkezett balesetkor a fény- és félsorompó jól működött.

Így történt a baleset

A helyi Facebook-csoportban a szemtanúk azt írták, hogy a „kocsi lerobbant pont a vasúti átjáróban. Idős házaspár. Bácsi próbálta a kocsit eltolni onnan, néni mozgássérült volt. Meghaltak.” Ez hivatalosan egyelőre nem lett megerősítve, Szabóné Berki Bianka, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt közölte az MTI-vel, hogy a személygépkocsiban két ember meghalt.

Nem jártak a vonatok

A helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt mindkét vágányon szünetelt a forgalom, emiatt Dunakeszi és Vác állomások között pótlóbuszok szállították az utasokat. A helyszínelés este 9 óra magasságában ért véget.

Kimaradó járatok

A MÁV közölte azt is, hogy a Nyugati pályaudvarról 18:45-kor Vácra és a Vácról 20:04-kor a Nyugati pályaudvarra induló S70-es vonat nem közlekedett, a Nyugati pályaudvarról 17:45-kor Vácra elindult S70-es vonat pedig csak Dunakeszi állomásig közlekedett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotó a helyszínről:

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Kiemelt kép: Illusztráció