Robbantással fenyegetőzött egy férfi Szegeden. Az eset október 24-én történt, a férfi benzint locsolt szanaszét, azt akarta felgyújtani. Letartóztatták.

A rokonokat és a rendőröket is fenyegette

A Szegedi Járásbíróság egyetértve a nyomozó ügyészség indítványával – egy hónapra letartóztatta azt a szegedi férfit, aki a rokonait és a rendőröket robbantással fenyegette. A rendelkezésre álló adatok szerint 2023. október 24-én, este az ötvenéves férfi szóváltásba keveredett volt házastársával, majd az ingatlanban 2 liter benzint locsolt szét több helyiségben is, és kijelentette, hogy azt meg fogja gyújtani. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Hívták a rendőrséget

A házban egy harmadik személy is tartózkodott, illetőleg ezen lakrésztől elválasztva egy másik lakásban még ketten voltak. A bent lévők telefonon értesítették a rendőrséget, majd az ingatlant az ablakra felszerelt szúnyogháló kivágását követően elhagyták. A bejelentésre két járőrpáros érkezett a helyszínre, akik intézkedni kezdtek a férfival szemben, de ő nem tett eleget a felszólításoknak.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Engedte a gázt

A megalapozott gyanú szerint az elkövető egy fedett teraszon a 2 literes űrtartalmú PET palackban lévő gyúlékony anyag maradékát a tőle 3 méter távolságra tartózkodó rendőrök irányába öntötte. A férfi a kezében tartott öngyújtót folyamatosan csattogtatta, és olyan kijelentéseket tett, hogy „Ne gyertek közelebb, mert meggyújtom, és megdöglötök ti is, és én is!”, ezzel egyidejűleg egy PB gázpalack nyitócsapján tartotta a kezét. Amikor a rendőrök közelebb akartak hozzá lépni, a férfi a kinyitotta a palackot, amelyből a 1,5 méter hosszúságú tömlőn keresztül egy arra csatlakoztatott gázégőfejből 30 másodpercig folyamatosan engedte ki a palack gáztartalmát.

Közbeléptek

A rendőrök erősítést kértek, majd amikor az elkövető telefonált, így a figyelme elterelődött, az egyenruhások közelebb léptek és megbilincselték.

Próbaidőn volt

A Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a férfi őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és közveszély okozására irányuló előkészület bűntette miatt, aki jelen cselekményt a volt felesége sérelmére korábban elkövetett zaklatás bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt kiszabott szabadságvesztés próbaideje alatt követte el.

Letartóztatták

A bíróság az ügyészség indítványára a gyanúsított letartóztatását – arra figyelemmel, hogy fennáll a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés, valamint az eljárás akadályozásának veszélye – elrendelte. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

Robbantás Esztergomban

A történet már csak azért is hihetetlenül drámai, mert nemrég helyezték végső nyugalomra azt a rendőrt, aki még szeptemberben vesztette életét az esztergomi robbantásban.

Többen megsérültek

Szeptember 20-án számolt be a Kékvillogó arról, hogy robbanás történt Esztergomban, egy rendőr meghalt, többen megsérültek. Egy férfi egész nap robbantással fenyegetőzött a település külterületi részén, este pedig beváltotta az ígéretét.

Csapdát állított

A robbantónak rengeteg adóssága volt, csapdába csalta a rendőröket, mert bosszút akart állni rajtuk a kocsija lefoglalásáért. A tragédia ezután történt, egy TEK-es és maga a robbantó is meghalt.

Nem volt halálos áldozata a TEK-nek

A TEK-nél vagy annak elődeinél eddig legfeljebb arra volt példa, hogy megsérültek rendőrök egy-egy műveletben, de ez sem gyakran fordult elő. Az egyik ilyen, nyilvánosan is ismert eset még 2013-ban volt, amikor egy TEK-es hasba lőtte a kollégáját. 

Robbantás Dombóváron

Ha pedig ez nem volna elég szörnyű, az esztergomi esetet követően néhány nappal egy férfi felrobbantotta a dombóvári lakását. Amint azt a Kékvillogó is megírta rosszban volt a szomszédaival, ezért robbanthatott fel egy gázpalackot a Tolna megyei férfi. A lakás tulajdonosa kirepült az ablakon, mentőhelikopter vitte kórházba. Nem sokon múlt, hogy megismétlődjön a szeptemberi esztergomi tragédia. Csak a szerencsének köszönhető, hogy mások nem sérültek meg.

Pécsen is fenyegetőzött egy nő

Sőt, nem sokkal az esztergomi dráma és a dombóvári robbantás után Pécsen is azzal fenyegetőzött egy nő, hogy felrobbantja a panelházat, amiben él. Az estről itt, a Kékvillogó oldalán is beszámoltunk. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Helyszíni felvétel – Forrás: ügyészség