Amennyiben Ön vagy valamelyik családtagja légúti allergiával küzd, akkor valószínűleg már sokszor megtapasztalta a kellemetlen allergiás tüneteket, a reggeli orrfolyást, orrdugulást, köhögést, szemviszketést, légszomjat stb. Bár ezeket gyógyszerekkel valamelyest enyhíthetjük, érdemes megelőzni a kialakulásukat.

Az allergiás reakciók kialakulásának esélyét légtisztító készülék használatával jelentős mértékben csökkenthetjük. A BonAir.hu Boneco márkájú légtisztító készülékei hatékonyan szűrik ki a levegőből a szennyezőanyagokat, mint például a pollen, a poratka vagy a háziállatok szőre, amelyek az immunrendszer túlérzékenysége miatt allergiás válaszreakciókat indikálnak a szervezetben.

Melyik évszakban célszerű használni a légtisztító készüléket?

A légúti allergia, attól függően, hogy pontosan mire vagyunk allergiások, kapcsolódhat egy-egy évszakhoz, időszakhoz, illetve jelentkezhet egész évben is.

A pollenallergia általában szezonális, és az év során különböző intenzitással jelentkezik. A porallergia azonban többnyire egész évben tüneteket okoz, ugyanis ebben az esetben egy apró állat, a poratka ürüléke az allergizáló anyag, amely évszaktól függetlenül jelen van a levegőben.

Ha tudjuk, hogy melyik időszakban jelentkeznek a tüneteink, érdemes már előzetesen beüzemelni a légtisztítót, hogy megelőzzük a súlyos reakciók kialakulását.Sőt, a légtisztítót egész évben, folyamatosan kell működtetni!

A tünetek csökkentésének módjai

  • Takarítsunk úgy, hogy minél kevesebb por kerüljön a levegőbe. A portörlést nedves ruhával, a porszívózást úgynevezett vizes porszívóval vagy HEPA szűrős porszívóval végezzük. (bár a porszívóknak nagyon kis felületű szűrője van, a szoba levegőjének csekély része tud csak áthaladni rajta)
  • Szellőztessük naponta a lakásunkat, viszont ügyeljünk arra, hogy ezt a reggeli órákban tegyük, amikor még alacsonyabb a kinti levegő pollenkoncentrációja.
  • A bútorokat és az ágybetétet is porszívózzuk ki rendszeresen, ugyanis ezekben rengeteg poratka található. Ha lehetősége van, akkor a párnát, takarót rendszeresen tegye be a fagyasztóba néhány órára, napra.
  • Lehetőleg ne tegyünk szőnyeget vagy faliszőnyeget a szobánkba.
  • Az ágyneműt gyakran, legalább 60 °C-on mossuk.
  • A takarítás során a légszűrő berendezést érdemes a legmagasabb fokozatra állítani, hogy kiszűrje a levegőbe kerülő szennyezőanyagokat.

A Boneco légszűrők előnyei

A svájci Boneco márka megbízható a légtisztítás terén, hiszen aktívszén-szűrővel kombinált HEPA szűrős készülékei hatékonyan távolítják el a poratkát, állati szőrt és a kellemetlen szagokat a levegőből.

A Boneco P340 légtisztító levegőszennyezettség mérővel rendelkezik, elsősorban a kisebb alapterületű helyiségekhez, szobákhoz, irodákhoz ideális. A készülék burkolata alatt egy műanyag előszűrő található, amely felfogja a háziport és a nagyobb szöszöket. Ezt követően a beszívott levegő megszűrésre kerül a HEPA szűrő aktív szénnel kombinált légszűrőjén keresztül, így a készülékből tisztább levegő fog távozni. Ez a berendezés ionizátort is tartalmaz, amellyel fokozható a légtisztítás hatékonysága.

A tiszta környezet és a friss, szennyeződésmentes levegő mindannyiunk számára fontos, hiszen megkíméli a szervezetet a felesleges terheléstől.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: bonair.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.