Kiépített öntöző-, szellőztető és fűtőrendszer és időkapcsolós világítás teremtette meg az illegális kertészethez szükséges ideális feltételeket egy gyáli házban. Mint kiderült, egy férfi drogot termesztett otthonában, ráadásul a tevékenységhez szükséges áramot is úgy lopta.

Igaz volt a hír

A rendőrök nem véletlenül jelentek meg a gyáli háznál: valaki úgy tudta, az ott lakó marihuánát termeszt. Az információ valósnak bizonyult, a pincében terjedelmes ültetvényre bukkantak, de máshol is találtak már leszüretelt, vagy éppen gyarapodó cannabist.A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ideális helyszín

Mindkét helyiségben kiépített öntöző-, szellőztető és fűtőrendszer, időkapcsolós világítás teremtette meg az illegális kertészethez szükséges ideális feltételeket. Összesen 273 növényt és kilószámra (26,8 kg) száradó cannabis virágzatot, tápoldatokat, műtrágyát foglaltak le.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megbütykölt mérőórák

Ha az elején nem is, az eljárás későbbi szakaszában B. Krisztián beismerő vallomást tett, állítása szerint a magokat külföldről szerezte be. Az áramszolgáltató munkatársai megállapították, hogy a házban felszerelt mérőórát megbütykölték, így az nem jelezte a fogyasztást – közel 700 ezer forint káruk keletkezett.

Átadták az iratokat

A jelenleg is bűnügyi felügyelet alatt álló férfi ellen a kábítószer-kereskedelem, valamint lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte, az iratokat átadták az ügyészségnek.

Helyszíni felvétel

Egy 17 éves fiú tragédiája

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy 2020 májusában egy 17 éves fiú egy házibuliban, kábítószerfogyasztást követően kiugrott Budapesten, egy 1. kerületi lakás ablakából. A barátok egy balatoni nyaralóból utaztak Budapestre szórakozni, és a buli előtt egyikük ismerősén keresztül kábítószert vásároltak. Az este folyamán a drogtól a fiú zavart és agresszív lett, és az egyik nyitott ablakon át megpróbált fellépni az ablakpárkányra. 

 Pár nap múlva meghalt

Ekkor még az egyik lány meg tudta őt fékezni, de a fiú ezután átrohant a másik szobába, és az ott nyitva lévő ablakon kiugrott a második emeleti lakásból. A fiút a mentők válságos állapotban kórházba vitték, de sérüléseibe pár nap múlva belehalt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói nem sokkal később elfogták azt a dílert, aki eladta a kábítószert a fiataloknak.   

Hívták az édesapját

Richárdot azon a tragikus estén a sikeres érettségit ünneplő idősebb barátai házibuliba hívták egy panzióba. Beszállt egy kocsiba, amiben ketten ültek, majd elhajtottak. Hajnali kettőkor a szülőket azzal hívta fel egy lány, hogy fiuk rosszul van, menjenek érte.

A rendőrségen szembesült a szörnyűséggel

Az apa a rendőrségen szembesült azzal, hogy a kamasz fia a buliban bedrogozva kiugrott a második emeleti apartman ablakán. Az első próbálkozását egy lány megakadályozta. Utána a tanúk szerint Ricsi összeverekedett egy sráccal, majd átszaladt a másik szobába, feltépte az ablakot, aztán ugrott. A társaság szétspriccelt, csak néhány barátja maradt vele. A rendőrséget azért hívták, mert a srácok szétverték a panzió berendezését.

Beszerezték, átadták

A vádirat szerint a két vádlott, egy 25 és egy 28 éves férfi 2020 márciusa és májusa között kapcsolatban álltak egymással, és kábítószert értékesítettek kábítószer-fogyasztóknak. A kábítószereket jellemzően a fiatalabb vádlott szerezte be, ám azokat ténylegesen az idősebb társa adta át a vevőknek személyes találkozók során, amely ügyletekről feljegyzéseket is készített. A kapott vételárral a dílerek utólag számoltak el egymás között. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a gyáli ház. Fotók: police.hu