Borzalmas dolognak lehettek szemtanúi azok, akik szerdán a Keleti pályaudvar környékén jártak. Egy idős asszony ugyanis, át akart futni a piros jelzés ellenére a zebrán, ám az éppen érkező busz előtt elesett. Az esetet egy autós fedélzeti kamerája rögzítette, a sokkoló felvételt cikkünk alján tudod megnézni.

Elesett

“Idős hölgy a tilos jelzés ellenére át akar futni a zebrán, de elesett az érkező busz előtt. A busz szerencsére még időben lefékezett, mert különben átment volna a nénin.” – írta egy olvasó a BpiAutósknak egy olvasó. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Reménytelen volt az átérés

A portál azt írja a felvételen jól látszik, hogy teljesen reménytelen lett volna az út túloldalára történő átérés, hiszen a gyalogosokra érvényes lámpák már jóval a járműveknek szóló zöld jelzés előtt pirosra kellett, hogy váltsanak.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Tanulság

“Szívből reméljük, hogy az eset tanulságos lesz sokak számára, valamint azt, hogy a hölgy nem sérült meg komolyabban.” – írták a videó leírásában.

Rémesen lett kialakítva a Keleti

A videó alatt kommentszekcióban persze többen is véleményt nyilvánítottak a sokkoló eset kapcsán, volt aki azt írta: “A Keleti sajnos rémesen lett kialakítva, mind a kocsiknak, mind a gyalogosoknak. Egyrészt csak a Thökölyn 4 lámpán kell áthaladniuk (ebből legalább 1 tuti megfogja őket), amíg elmennek a pályaudvar mellett, másrészt megszüntették a körforgalmat. A gyalogosoknak mer rémes a buszmegállók kialakítása minden szempontból, ráadásul sehonnan se lehet sehová se egyenes vonalban eljutni. És ami az eset kapcsán fontos, baromi rövid ideig van zöldjük és iszonyat nagy a tömeg, így kb. minden lámpaváltásnál úgy egy tucat ember ragad ott a zebrán és általában úgy gondolják, hogy azért még átmennek.”

Nem a néni a hibás

“Mikor a Néni rálépett az úttestre zöld volt a gyalogosoknak szóló lámpa! A tömeg áthaladását tekintve ő csak át akart jutni! Mivel idős és láthatóan nehezen mozgott ,ezért sajnos a fennmaradó idő nem volt neki elég! NEM Ő VOLT A HIBÁS ! Valószínűleg fél időnél lépett rá az úttestre ! A videó címe szerintem nem helytálló! Nem piros volt az ő rá vonatkozó lámpa! Az úttest felénél volt mikor átváltott a lámpa! Egyszóval a néni látta, hogy még zöld a rá vonatkozó lámpa és mivel idős reménykedett ,hogy át jut és nem lesz gond! Amikor rá dudált a bal oldali autó ,akkor esett pánikba és utána próbált sietni szegény, de a pánik és az ijedtség miatt elesett! NEM A NÉNI VOLT A HIBÁS! A CÍM NEM FEDI A VALÓSÁGOT MERT A GYALOGOS LÁMPA A MEGTETT TÁV FELÉNÉL VÁLTOTT ÁT!” – fogalmazott egy másik hozzászóló.

Időközben váltott pirosra

“Amikor kb középen volt akkor váltott pirosra a gyalogos lámpa. A gáz az, hogy ott van hely a gyalogosnak, hogy biztonságban megvárja a következő zöldet. Sajnos kevesen teszik, autóval rémes az a környék.” – írta egy harmadik kommentelő. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A felvétel itt nézhető vissza:

Ez is érdekelhet:

Bíróság elé állították azt a férfit, aki alvó utast fosztott ki az újbudai végállomáson várakozó villamoson – VIDEÓ

Kiemelt kép: BpiAutósk videorészlet