Durva baleset sokkolta az embereket az utcán és nem sokon múlt, hogy tragédia történjen. Egy 11 éves kisfiú éppen kerékpárját tolta, amikor olyan szerencsétlenül elesett, hogy a bicikli kormánya belefúródott a combjába. A gyermek artériája súlyosan sérült, egész éjszaka műtötték a kórházban. Rengeteg baleset történik magyrország útjain, főleg a gyorshajtás, a figyelmetlenség és az alkoholos, vagy éppen a drogos befolyásoltság van a tragédiák hátterében.

Sokkoló baleset

Sokkoló baleset történt a napokban: egy 11 éves kisfiú éppen a kerékpárját tolta az úton, amikor elesett. Olyan balszerencsésen zuhant a földre, hogy a bicikli kormánya és a fékkar egyenesen a combartériába fúródott. A gyermek életveszélyes állapotban feküdt el az úton. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. A Győr-Moson-Sopron megyei kisfiúhoz azonnal segítséget hívtak, a mentősök és egy gyermekorvosi rohamkocsi is azonnal a helyszínre sietett, akik hosszan harcoltak a gyermek életéért. Végül sikerült stabilizálni az állapotát, és a győri kórházba szállították, ahol azonban további megpróbáltatások vártak a fiúra és az orvosokra és végül egy egész éjszakán át műtötték az iskolást. 

Meggyógyulhat

Móvárpressz információi szerint Dominik életét sikerült megmenteni, állapota pedig stabil, és az elsődleges hírek szerint fel fog gyógyulni. A helyszínről származó hírek szerint ebben nagy szerepe volt egy arra járó férfinek, aki azonnal odarohant a fiúhoz, és addig is, míg a segítség kiérkezett, megpróbálta ellátni Dominiket. A helyiek közül többen is elmondták, az eset szinte kivédhetetlen volt, nem hibázott senki. „Szegény srác elvileg csak tolta a kerékpárt, a kormány pedig egyenesen a combjába fúródott esés közben. Ettől sajnos sem a bukósisak, sem a könyök, sem pedig a térdvédő nem óv meg, ez egy nagyon szerencsétlen baleset volt” – fogalmazott egy helyi férfi. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Zebrán ütötték el

Ahogyan arról a BudaPestkörnyéke.hu is beszámolt, drámai baleset történt Pomázon: egy gyalogátkelőhelyen ütöttek el egy iskolás fiút. A helyszínről származó információk szerint a Hyundai sofőrje tehetetlen volt, a gyermek kerékpárjával figyelmetlenül, lassítás nélkül ment ki az útra. „Konkrétan kiment a kocsi elé lendülettel, semmilyen körültekintés nélkül. Sajnálom a srácot is, aki elütötte, és a kisfiút is! Remélem minden rendben lesz vele!” – írta egy szemtanú az egyik pomázi Facebook-csoportban. „Mi is pont láttuk. Biciklivel volt a kisgyerek, én már csak azt láttam, hogy fekszik a zebra szélén, mentőautó, mentőhelikopter, rendőrök. Kb. 1 órás dugó volt, utána indult el újra a forgalom a Beniczky utcában” – tette hozzá egy másik helyi lakó.

Cserbenhagyás

Durva cserbenhagyásos gázolás történt a nyár közepén a Pest vármegyei Pilisjászfalu közelében, a 10-es számú főúton. A helyszínről származó információk szerint egy Budapest felé tartó kerékpárost gázoltak el hátulról, aki ezután hosszú métereken át csúszott az aszfalton. A bringást súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A baleset Pilisjászfalu után a bánya bejárata előtti nagy kanyarban történt. A férfit hátulról ütötte el vélhetően egy személyautó, melynek sofőrje megállás nélkül, azonnal továbbhajtott. A férfit később egy másik autós találta meg, ő hívott hozzá segítséget.

A védőfelszerelése mentette meg

„A sisakjának és a megfelelő védőfelszerelésének köszönheti a férfi, hogy túlélte a balesetet” – nyilatkozta Háromszéki Attila polgárőr, aki az elsők között ért ki a helyszínre. „A férfi biciklije teljesen összetört, ő pedig hosszú métereket csúszott az aszfalton. Közel 44 métert csúszott az aszfalton” – mondta a férfi. A 700 ezer forintot érő kerékpár teljesen összetört. A bringás bukósisakja is széttört, de ha nem viselte volna, valószínűleg nem élte volna túl az ütközést. A ruhája és a biciklije is tele volt fényvédőkkel és lámpával, ráadásul szabályosan közlekedett, mégis megtörtént a baj.

Gyorsan érkeztek a mentők

 Amikor megtalálta egy arra közlekedő sofr, azonnal megkapták a riasztást a helyi polgárőrök is, és elindultak hozzá. Mivel vérzett a biciklis feje, ezért elkezdték lefertőtleníteni, de a mentők is pár percen belül ott voltak és átvették az ellátását. A férfinak súlyos sérülései lettek, három csigolyája és két bordája tört el és erős agyrázkódást kapott. „Úgy tudom, hogy a férfi azt mondta, hogy az az utolsó emléke, hogy teker, majd a kórházban tért magához. Úgy tudjuk, hogy versenyre készült, amire a napokban kellett volna regisztrálnia. Jelenleg a rendőrség nagy erőkkel keresi a gázolót” – mondta a polgárőr.

Tragédia Tiszavasváriban

Megdöbbentő baleset történt az egyik nyári szombat este 9 óra után Tiszavasváriban a Szilágyi út és a Vasvári Pál utca kereszteződésében. Az áldozat egy 43 éves nő, akin szó szerint áthajtott autójával egy 22 éves fiú. A nő a kereszteződésben feküdt, sötét ruhát viselt, és olyan súlyosan megsérült, hogy már helyszínen elhunyt. Az eset után a két család egymást hibáztatja. Az áldozat családja döbbenten áll az asszony halála előtt. Egyelőre csak találgatások vannak arra, hogy pontosan a 12 gyermekét és 2 unokáját magára hagyó asszony hogyan került az úttestre. 

Nem volt egyedül

„Sajnos egyelőre nem tudunk semmi pontosat. Annyi biztos, hogy volt vele valaki, aki láthatta is a balesetet. Végig nézhette, hogy átmegy az autó Verán. A tragédia előtt vele sétálgatott és italozott” – mondta Vera egyik rokona. „Úgy tudjuk, hogy nem volt nagyon berúgva, így nem valószínű, hogy ezért feküdt le az útra. Mindenesetre, keressük a szemtanút, aki aznap este vele volt, hogy tisztázza a helyzetet!” – mondta szomorúan az áldozat rokona. A Ripost úgy tudja, a 22 éves fiú hazafelé igyekezett, amikor meglátta Verát, aki keresztbe feküdt az úton. A sofőr már nem tudott megállni, így gázolhatta el az asszonyt. A sofőr az eset után sokkot kapott. 

Esélye sem volt 

„Verának esélye se volt túlélni a gázolást, mert teljesen átment rajta az autóval. Először a nagybátyját hívta, aki kisietett a helyszínre és ő hívta a mentőket.” A baleset után a fiú édesanyja súlyos vádakat osztott meg a Facebookon. Azt állította, hogy Verát agyonverte az élettársa, és már halott volt, amikor átmentek rajta az autó. „Pedig ez nem igaz, hiszen az élettársa otthon aludt! Egyszerűen csak menteni akarta a fiát, aki elgázolta Verát. Ismerjük a sofőr családját már korábbról. A baleset után a rokonságból fel is vették velük a kapcsolatot” – mondta az áldozat rokona. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció