Súlyosabb büntetést kér a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség arra a rendőrre, akit első fokon 225 ezer forint pénzbüntetésre ítélt a Kaposvári Törvényszék Katonai Tanácsa, mert szolgálat közben élettársát fuvarozta a járőrkocsival.

Kötelességszegés

A somogyi rendőr tiszthelyettes ellen 2022 decemberében emeltek vádat szolgálati visszaélés és szolgálatban kötelességszegés vétsége miatt. A férfi tavaly januárban szolgálatban arra kapott utasítást, hogy egy közlekedési balesetben érintett német állampolgárt kísérjen el a városi kórházba és az orvosi vizsgálatáról készült dokumentációt továbbítsa a baleseti helyszínelő rendőrtársa részére. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hazament az élettársáért

A vád szerint a rendőr a várakozás közben rendeltetési helyét engedély nélkül elhagyta, a szolgálati gépjárművével hazament, majd onnan az élettársát a helyi autóbuszállomásra szállította, aztán visszatért az egészségügyi intézménybe.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

225 ezer forintra büntették

A Kaposvári Törvényszék katonai tanácsa elsőfokú ítéletével 225 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

Még nincs vége az ügynek

A katonai ügyész súlyosabb mértékű pénzbüntetés kiszabásáért, míg az elkövető és védője enyhítésért fellebbezett. A másodfokú katonai büntetőeljárásban a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség kezdeményezte a rendőrre kiszabott pénzbüntetés mértékes felemelését – írta a sonline.hu hírportál.

Ilyen nincs és mégis van

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy Budapesten, a Hungária körút zuglói szakaszán, közvetlenül egymás után két, megkülönböztető hang- és fényjelzést használó Skoda rendőrautó is ugyanolyan balesetet szenvedett, ugyanabban a kereszteződésben… Ahogy mondani szokták, ilyen nincs és mégis van.

Lendületből jött az Audi

Az első és a második járőr is az Egressy úton a Mexikói út felől akart keresztül hajtani a Hungária körúton. Az első zöld jelzésen érkezett, ám a balra kanyarodók miatt az 1-es villamos pályájánál beragadt a kereszteződésbe, majd, amikor már el tudott indulni, mögötte a lámpa pirosra váltott. A Thököly út felől érkező járművek a belső és a középső sávban ugyan megálltak, hogy átengedjék a megkülönböztető jelzést használó rendőrautót, a külső sávban viszont egy Audi kombi lendületből a Skoda jobb hátsó kerekének ütközött. 

Sokkot kapott a rendőrnő

A Skoda keresztbe fordult az ütközés hatására, a légzsákjai kirobbantak, a jobb első ülésen ülő járőr hölgy meg is sérült, a szolgálati fegyvere ütötte meg az oldalát, illetve szemből a légzsák, valamint sokkot is kapott. Az Audi vezetője nem sérült meg, bár eltelt egy kis idő, mire ki tudott szállni az autójából, a rendőrautót vezető járőr szaladt oda hozzá és próbálta megtudni, megsérült-e.

Telibe találta a BMW

Eközben érkezett a másik Skoda szintén a Mexikói út felől, de ez a rendőrautó már a villamossínekig sem jutott el… Neki már eleve pirosat mutatott a jelzőlámpa, a Stadionok felől a külső és középső sávban megállt a forgalom, viszont a belső sávban érkező BMW telibe találta a rendőrautó bal első kerekét, amely ki is tört.

Vadonatúj autó tört össze  

Ebben az ütközésben senki sem sérült meg, az érdekesség az, hogy az első járőr épp jelentette a saját balesetét, és még hozzá tudta fűzni, hogy még egy rendőrautót találtak telibe, csak a másik oldalon; illetve, hogy a BMW-t a tulajdonosa nagyjából másfél perccel korábban az egy sarokkal feljebb, a Semsey Andor utcánál lévő BMW autószalonból hozta el, azaz körülbelül 300 métert haladt a vadiúj autóval és máris nekiütközött egy szirénázó rendőrautónak… A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció