Szerda délután komoly villamosbaleset történt Budapesten, a 11. kerületi Fehérvári úton. Egy villamos és egy személygépkocsi ütközött össze egymással az egyik kereszteződésben. A Mercedest vezető férfit szemtanúk húzták ki a roncsból, a villamos utasai épségben le tudtak szállni. Beszámolónk végén láthatják helyszíni felvételeinket.

Balra akart kanyarodni

Egy Mercedes E haladt Budafok felől a városközpont felé, majd a sofőr férfi balra, a Kondorosi utcára akart kanyarodni. A jelzőlámpa itt egyenesen és balra egyszerre jelez zöldet, de csak egy rövid ideig, utána a balra kanyarodó sáv pirosat kap, miközben egyenesen továbbra is zöld a jelzés. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kisiklott a villamos az ütközés után

Lehet, hogy a sofőr ezt nézte el, mindenesetre éppen a Móricz Zsigmond körtér irányába tartó, lendületesen érkező 56-os villamos elé kanyarodott. A CAF nagy erővel a Mercedes bal oldalának ütközött, majd több tíz méteren keresztül tolta maga előtt, eközben kisiklott, végül a gépkocsival együtt a bal oldali járdáig sodródott.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Szemtanúk húzták ki a roncsból

A villamos fedélzetén tartózkodó mintegy 30 utas nem sérült meg, elhagyták a szerelvényt biztonságban. A Mercedesben kirobbantak a bal oldali függönylégzsákok, ám az autót vezető férfit így is a szemtanúk húzták ki a roncsból, neki a bal oldala fájt, vélhetően megsérült a csípője, illetve a bal karját is elvágta, csak segítséggel tudott beszállni a mentőbe, kórházba szállították. Rajta kívül más nem utazott az autóban.

Még tart a műszaki mentés

A műszaki mentés jelenleg is zajlik, a 17-es, a emiatt a 41-es, a 47-es és az 56-os villamos helyett Albertfalva kitérő és Budafok kocsiszín között pótlóbusz közlekedik, valamint a 114-es és a 214-es autóbusz is terelve közlekedik, nem érinti a Nyéki Imre Uszoda, a Csurgói út, az Andor utca / Tétényi út, a Bornemissza tér, a Puskás Tivadar utca és a Bikás park M megállót a Móricz Zsigmond körtér M felé. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Helyszíni felvétel

Helyszíni felvétel

Helyszíni felvétel

Helyszíni felvétel

Helyszíni felvétel

Helyszíni felvétel

Helyszíni felvétel

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Fotók: BudaPestkörnyéke.hu/GK