Elgázolt egy embert az M3-as metró a Klinikák állomásnál szerdán este A helyszínre riasztott fővárosi hivatásos tűzoltók az áramtalanítást követően a mentőkkel közösen emelték ki a szerencsétlenül járt férfit a sínek közül

Gázolás a Klinikák állomáson

Baleset miatt nem jár a 3-as metró a Deák Ferenc tér és a Nagyvárad tér között – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerda este Facebook-oldalán. Mint kiderült, elgázolt egy embert az M3-as metró a Klinikák állomásnál. A helyszínre riasztott fővárosi hivatásos tűzoltók az áramtalanítást követően a mentőkkel közösen emelték ki a szerencsétlenül járt embert a sínek közül. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Két metrókocsi alá esett

„Baleset történt Budapest 8. kerületében, a 3-as metró vonalán, a Semmelweis Klinikák állomásnál, a Nagyvárad tér felé vezető oldalon. Egy ember két metrókocsi alá esett. A műszaki mentést a fővárosi hivatásos tűzoltók végzik, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett az érintettet felhozták, és átadták a mentőknek. A közlekedés szünetel a mentés idejére” – írta esti közleményében a Katasztrófavédelem.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Sokan látták

A helyszínről származó információk szerint a férfi a peronról került a metrószerelvény alá, a szemtanúk azt mondták: két szerelvény közé zuhant. Ebben az időben több gyalogos és utas is várakozott az állomáson, így az esetnek sok szemtanúja akadt.

Azonnal leállították a közlekedést

A közlekedést azonnal leállították, és rögtön értesítették a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat egységeit, akik rövidesen a helyszínre érkeztek. A tűzoltók le is ereszkedtek a súlyosan sérült, de még életben lévő férfiért, akit kiemeltek az aknából.

Sokáig küzdöttek érte

Ezután a mentők hosszú időn keresztül harcoltak az áldozat életéért a helyszínen. A férfi életét sikerült megmenteni: életveszélyes sérüléseket szenvedett, végül stabil állapotban szállították kórházba. 

„Azt hittük, meghalt”

„Láttuk, ahogyan a tűzoltók és a mentők is megérkeznek, a mentők pedig rohannak. Gondoltuk, hogy valaki a metró aknájába került. Azt hittük, hogy meghalt, viszont láttuk, ahogyan a mentősök ellátják, aztán pedig felhozzák, és hordágyon beteszik a mentőbe, ami jót jelentett: azt, hogy él” – mondta az egyik szemtanú a Metropolnak.

Pótlóbuszokkal utazhattak

Az M3-as metró a Deák Ferenc tér és a Nagyvárad tér között nem közlekedett baleset miatt, a kimaradt szakaszon pótló autóbusszal utazhattak az utasok.

Szeptemberben is gázolás a Klinikák állomásnál

Megdöbbentő, hogy szeptember elején ugyancsak ezen az állomáson történt gázolás. A BudaPestkörnyéke.hu adott hírt arról, hogy súlyos baleset miatt riasztották a fővárosi hivatásos tűzoltókat és a mentőket: egy embert ugyanis elütött a metró Budapesten, a Klinikák állomásnál. Az elgázolt embert az állomás áramtalanítása után emelték ki a sínekről, és adták át a mentőknek.

Szörnyű baleset júniusban

Ahogyan arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt, egy 20 éves fiatalt gázolt el az M3-as metró a Nagyvárad téri megállónál júniusban. A fiú éppen az érkező szerelvény elé zuhant, ami ezután még tíz métert haladt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció