Még mindig nem lehet tudni, miért halt meg a gödi Samsung gyárban egy munkás. A 27 éves L. Richárd még november 3-án sérült meg, egy héttel később hunyt el a kórházban. 2019-ben szintén rejtélyes körülmények közt szenvedett balesetet egy külföldi munkás, őt egy 6 méter mély aknába szorulva, fejjel lefelé talált meg.

27 éves karbantartó halt meg

Végzetes munkahelyi baleset történt a Samsung Pest megyei gyárában. A férfi a kórházban belehalt a sérüléseibe. Most kiderült, hogy egy 27 éves karbantartó vesztette életét. A Magyar Narancs úgy tudja, még nem indult rendőrségi büntetőeljárás az ügyben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Azonnal kiértek a mentők

A baleset után a Samsung SDI kommunikációs munkatársa azt közölte, dolgozójukhoz perceken belül kiérkezett a telephelyen szolgáló mentőszolgálat, akik ellátták a sérültet, majd azonnal kórházba szállították. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál arról tájékoztatott, hogy a helyszínre egy esetkocsit riasztottak, és egy férfit szállítottak kórházba ellátást követően súlyos sérülésekkel, de stabil állapotban.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megszólalt az áldozat nővére

„Sokan nem értitek, a családommal mi is történt. Kisöcsém halt meg. Sajnálom, de nem tudok erről még beszélni. Sokan írtatok, hívtatok, de képtelen vagyok rá. Sajnálom” – írta közösségi oldalán az áldozat nővére.

Göd közelébe költözött

A 27 éves fiatalember Gödöllőn élt a családjával, ahonnan nemrég költözött el egy közeli kis faluba. A haláleset éppen ez idő alatt történt. Richárd ruháit tegnap hozta haza a nővére a kórházból. A fiatal férfi velük lakott, de tudomásunk szerint boldog párkapcsolatban élt.

Vizsgálják a baleset körülményeit

„A baleset körülményeinek kivizsgálása jelenleg is folyamatban van. Cégünk maximálisan együttműködik az érintett hatóságokkal a baleset kivizsgálása során. Őszinte részvétünk kollégánk családjának, barátainak és szeretteinek” – közölte Bagoly Katinka, a Samsung SDI PR-munkatársa a baleset után.

Megszólalt egy kolléga

A baleset után az áldozat egyik kollégájának beszámolója alapján az Ezalenyeg.hu azt írta, hogy a tragédia azért történt, mert egy gép valamilyen okból nyitott ajtóval elindult, holott elméletileg csak zárt állapotában indítható, a vészmegállító sem állította meg.

Műszaki probléma lehetett

A fiatal férfi fejét a gép összepréselte, amitől súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Információjuk szerint a dolgozó semmilyen hibát nem vétett, a baleset oka minden bizonnyal műszaki probléma lehetett.

Különböző verziók keringenek

A Blikknek egy másik munkás pedig azt állította, tudomása szerint a fiatalember egy leállt gépen dolgozott, amikor valaki azt újra elindította, a baleset pedig ekkor történhetett. Az első verziót a cég cáfolta, a másiknak pedig az mondd ellent, hogy a rendőrség – mondván a baleset a férfi hibájából történt – nem indított büntetőeljárást az ügyben.

A rendőrség nem vizsgálódik

A Pest Megyei Rendőrfőkapitányág a lapnak azt mondta, mivel Richárd csak napokkal később, a kórházban veszítette életét, egyáltalán nem vizsgálják a tragédia körülményeit.

Tűzeset

A végzetes üzemi baleset előtt négy nappal tűzeset történt a gödi Samsung gyárban. Balogh Csaba, Göd polgármestere akkor a közösségi oldalára tette ki a Samsung közleményét, ezt írták:

Veszélyes anyag

„Ezúton tájékoztatjuk a gödi lakosságot, hogy gyárunk területén 2021. október 30-án hajnalban tűzeset történt. A karbantartási munkálatok során észlelt tüzet, – amely a gyártási folyamatot nem érintette – a telephelyünkön szolgáló tűzoltó kollégáknak perceken belül sikerült megfékeznie és eloltania. A hatóságot értesítettük, a tűzeset kivizsgálása folyamatban van, amelyet valószínűleg elektromos zárlat okozott. Személyi sérülés nem történt. Katasztrófavédelmi engedélyhez kötött veszélyes anyag nem volt érintett a tűzben, környezetszennyezés nem történt.” – írták a tűzesetről.

Elektrolit-szivárgás

Augusztus 8-án az elsők között írtunk arról itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy elektrolit-szivárgás történt előző nap a gödi Samsungnál, ezt nem a cég jelentette be, hanem a gödi polgármester miután rákérdezett a vállalatnál. A cég csak ezt követően ismerte el az üzemzavart. Az elektrolit az akkumlátorok gyártásához használt veszélyes vegyi anyag, nagyobb mennyiség levegőbe kerülése súlyos mérgezést okozhat.A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Különleges ipari terület

A kormány egy évvel ezelőtt döntött arról, hogy a Samsung gyár területét különleges gazdasági övezetté nyilvánítja. A város így jelentős adóbevételektől esett el, amelyek a Pest Megyei Önkormányzatához kerültek, a döntés miatt elvesztette a település a területének 20 százalékát is. IDE KAPCSOLÓDIK: Kiakadt a gödi polgármester: elvenné a kormány a település 20 százalékát és a bevételük harmadát

Kiemelt kép: Samsung gyár