Rágyújtottak egy lakást egy családra Nógrád megyében. A sértett édesapjára tett terhelő vallomást egy kábítószeres ügyben.

A terhelő vallomás volt a baj

A törvényszék szerint egy férfi még 2017-ben több alkalommal megfenyegetett egy másikat azzal, hogy ha az édesapjára tett terhelő vallomását nem vonja vissza, „égni fog”.

Először a nyári konyhát gyújtották fel

Az I. rendű vádlott 2017. augusztus 7-én 22 óra és 22 óra 30 perc körüli időben megjelent a sértett lakóházánál, ahol az udvaron található, lakatlan nyári konyhát gázolajjal meggyújtotta, amelynek tetőszerkezete leégett, a benne tárolt eszközök használhatatlanná váltak.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem tanult az esetből 

Az férfinek ez nem volt elég és tovább fenyegetőzött mondván a megtámadott áldozat „nem tanult az esetből”. Pár nappal később ezért újra elmentek az ingatlanhoz.

Azt akarták, hogy égjenek meg

A lakóház bejárati ajtaját eltorlaszolták, hogy a benne lévők ne tudjanak kijönni majd benzint és ruhákat használva felgyújtották a házat.

Az ablakon át menekültek

Az házban lévők végül az egyik ablakon keresztül tudtak kimenekülni a többi ekkor már égett. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Súlyos büntetés

A Balassagyarmati Törvényszék az I. rendű vádlottat társtettesként elkövetett emberölés kísérletének bűntette, társtettesként elkövetett közveszély okozása bűntette és rongálás bűntette miatt 15 év fegyház fokozatú szabadságvesztés büntetésre, míg a II. rendű vádlottat társtettesként elkövetett emberölés kísérletének bűntette és társtettesként elkövetett közveszély okozása bűntette miatt 7 év szabadságvesztésre ítélte, amelyet fiatalkorúak börtönében kell végrehajtani.

Fizetniük is kell

A bíróság egyúttal kötelezte a vádlottakat a közel 3 millió forint összegű bűnügyi költség megfizetésére is.

Ez is érdekelheti

Hajléktalanok vesztek össze

Élete végéig börtönben maradhat az a hajléktalan, aki felgyújtotta „szomszédját” a Kútvölgyi úton. A két férfi 10 ezer forinton veszett össze. A további részleteket ide kattintva találja.

Fotónk illusztráció.