Sem az olvasást, sem pedig a nyelvtanulást. Így aztán teljesen természetes az, hogy már egyéves kor alatt is olvasunk a gyermekünknek, illetve már akár óvodáskortól beiratjuk egy-egy nyelvi foglalkozásra. Persze ezeket a tevékenységeket nem úgy fogja űzni, ahogy mi, felnőttek, ugyanakkor tökéletes alapot biztosítanak majd, amire felnőttként kényelmesen és nyugodtan tudnak majd építkezni.

Mai írásunkban annak járunk utána, miért is könnyebb kicsiként nyelvet tanulni, és mit is ad a nyelvek és a könyvek szeretete. Ha érdekel a téma, akkor mindenképpen tarts velünk!

A gyerek, aki olvas, olyan felnőtt lesz, aki gondolkodik!

Persze az első években a gyermek képtelen saját magának olvasni, ám ha eleget olvasunk neki, akkor a mindennapjai részévé válik az olvasás. Ez hozza majd magával azt is, hogy az Oxford Corner Könyvesbolt gyerekkönyvei közül válogathatunk neki már viszonylag korán.

Persze az első időkben az olvasás kimerül a leporellókban, a ritmusos mondókákban, a klasszikus és kortárs gyermekversekben. De aztán két-három év, és jöhetnek a hosszabb lélegzetvételű mesék is. 

Amennyiben ezt sikerül mindenféle erőltetés nélkül, gördülékenyen a gyermek életének a részévé tenni, úgy rengeteg előnyhöz juttatjuk a gyermekünket az iskolai tanulmányai során. Az ugyanis bizonyított tény, hogy akinek rendszeresen olvastak otthon, sokkal fejlettebb szókinccsel és szövegértési képességekkel rendelkezik, mint akinek nem olvastak szinte semennyit.

A könyv és a nyelv legyen az élete része!

Ha már megszerettettük a gyermekünkkel az olvasást, onnan csak egy lépés a nyelvtanulás, valamint a nyelvek szeretete.

Ugyanakkor fontos tudni, hogy a legfiatalabbak teljesen másként tanulnak nyelvet, így nem szabad ugyanazt elvárni tőlük, mint amit mi, felnőttek csinálunk nyelvtanulás címén. A kicsik számára a játékosság, az éneklés, a mutogatás, a színezés, a rajzolás és az alkotás szervesen összekapcsolódik a tanulással. Ezekhez biztosít nagyszerű segédanyagokat, óvodai kurzuskönyveket az Oxford Corner Könyvesbolt gyerekeknek szóló kínálata.

Az azonban mindenképp a gyermekkori nyelvtanulás mellett szól, hogy egészen kisiskolás korukig a gyermekek olyan hangképzési rendszerrel rendelkeznek, amelyek használatával produkálni tudnak olyan hangokat is, amelyeket a magyar nyelv nem használ. Így az angol “th” hangot sokkal könnyebben tanulják meg kiejteni, mint a felnőttek, akik ezerféle variációt tudnak rá.

Alapozd meg gyermeked életét!

Kis túlzással mondhatjuk, hogy minden a gyermek életének első három-négy évében dől el. Ez idő alatt kell úgy megpakolni a hátizsákjukat, hogy a későbbiek folyamán mindig tudjanak meríteni onnan.

A könyvek és a nyelvek szeretetét egyértelműen érdemes beleplántálni a gyermekbe, hiszen általuk sokkal kreatívabb, elfogadóbb, kritikusabb és tájékozottabb lesz. Ne habozz hát, nézz szét a fent említett webáruház gyerekkönyveinek a részlegén, és szerezz be mindent, amire csak a gyermekednek szüksége lehet!

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: oxfordcorner.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.