Hónapokig kereste a rendőrség azt a szerencsi férfit, aki 2004 decemberében tűnt el, de a 19 éves fiút még a Tisza átfésülése után sem találták meg. A fiú édesanyja mára már biztos benne, hogy fia nem él, de a mai napig nem hiszi, hogy a fia öngyilkosságot követett el, sőt ezt még egy halottlátó is megerősítette a számára.

Eltűnt a fia

Tóth Istvánt, a 19 éves fiút nagy erőkkel kereste a rendőrség, miután a kamasznak teljesen nyoma veszett. Az egyenruhások átkutatták az egész Tiszát, de a szerencsi fiatalember sehogy sem került elő – írja a Blikk.

Szerencsi fiú tűnt el

Törölték az iratokat

A fiú édesanyja a lapnak nyilatkozva mesélte el, hogy tavaly döbbent rá arra, hogy a rendőrség 2009-ben, öt évvel az eltűnése után törölte a fiú aktáját. “Erre is csak azért derült fény, mert a körözési fotóját lecseréltettem egy frissebbre” – mondta Komlósi Marianna. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Rejtély, hogy tűnt el

A mai napig rejtély, hogy a 19 éves fiatal hogyan veszett el. Az ominózus napon István a barátnőjével, testvérével és két barátjával indult el bulizni Sárospatakra. Fivérével előre megbeszélték, hogyha netán elveszítenék egymást, akkor reggel 6-kor találkoznak a kapuban. Végül a fiú nem jelent meg a kijelölt helyen, így a testvére egy másik ismerősével vitette el magát, akivel azonban útközben megtalálták István autóját. A fiú autója egy szalagkorlátnak ütközött, szemben állt a forgalommal és be volt törve a szélvédője. A kocsiban ott volt a fiú pénze és az iratai is, de István nem volt sehol.

Tiszába ugrott?

Az édesanya elmondta, hogy mire odaért az autóhoz, hallotta, hogy a rendőröket értesítik arról, hogy 15 kilométerrel valaki beleugrott a Tiszába a tokaji hídnál. A kocsit otthagyva azonnal elsiettek a rendőrök. “Állítólag több tanú is felismerte a fiamat, de én ebben nem hiszek” – mondta a fiú édesanyja.

Vizsgálták az ügyet

Az édesanya arról is beszélt, hogy tavaly augusztusban egy nyomozó kézbe vette a fia aktáját, és 15 év elteltével valami elkezdődött. A lap értesülései szerint az ügyben több embert is kihallgattak, és még hazugságvizsgálót is bevetettek a munkájuk során. Mint írják, azokat a tanúkat kötötték poligráfra, akik korábban azt nyilatkozták, hogy a fiú a hídról vetette le magát.

Nem hisz az öngyilkosságban

Mára már biztos benne, hogy fia nem él, ezt elfogadta az anya, de kizártnak tartja, hogy a fia magától vetett véget az életének. Ezt pedig még egy halottlátó is megerősítette neki.

Megszólalt a látnok

“Többször is beszéltem az édesanyával, neki is elmondtam, hogy véleményem szerint a fiát megölték. Sikerült felvennem a kapcsolatot a lélekkel. Tisztán láttam, hogy az autóját leállításra kényszerítették, baseballütővel betörték a szélvédőjét, kirángatták és megverték. Aztán betuszkolták egy másik kocsiba, amivel elvitték, és egy kés is előkerült, amivel megölték” – mesélte a lapnak Kiss Kató, aki elárulta azt is, hogy az elhunyt fiú még egy nevet is mondott neki, aki segíthet feltárni az igazságot.

Adminisztrációs hiba miatt törölték

A rendőrség a lap megkeresésére megerősítette, hogy törölték az eltűnt fiú aktáját, de ez azért történhetett meg, mert adminisztrációs hiba történt. Elmondták, hogy a selejtezést végző munkatársuk évekkel korábban elhunyt, ugyanakkor ez nem jelentette azt, hogy a körözést tényleg megszüntették volna. Azt is hangsúlyozták, hogy az utóbbi időben több eljárási cselekményt is végeztek az ügyben. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Eltűnt férfi – Forrás: Police.hu