Ötvenrendbeli, üzletszerűen elkövetett lopással gyanúsítanak a Heves megyei rendőrök egy férfit, aki azért lopott mécsest a temetőből, hogy otthon világíthasson. A szerencsétlen férfi egy füzesabonyi temetőből tulajdonította el az elektromos mécseseket.

Mécsest lopott

Különös bűnesetről adott hírt a rendőrség hivatalos oldala, ugyanis egy füzesabonyi férfiról számoltak be, aki az elmúlt időszakban több mécsest is ellopott a füzesabonyi temetőből. Az esettel kapcsolatban még januárban érkezett bejelentés a rendőrségre. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Temetőből nyúlta le a mécseseket

Elfogták

A füzesabonyi rendőröknek sikerült beazonosítania az elkövetőt, akit április 8-án elfogtak, majd gyanúsítottként kihallgatták, hogy kiderítsék, miért lopta el a gyertyákat a temetőből. A férfi válasza azonban sokkoló volt, mivel azt hozta fel magyarázatként, hogy nem volt áram a házában, ezért a mécseseket használta a világításra.

Megtalálták az ellopott tárgyakat

A 48 éves füzesabonyi Sz. Sándor bevallotta, hogy 2019 őszén, valamint 2020. szeptember és október hónapokban ő vitt el mécseseket a temetőből. A nála tartott kutatás alkalmával megtalálták az eltűnt mécseseket a nyomozók.

Lopással gyanúsították meg

A rendőrség 50 rendbeli, üzletszerűen elkövetett lopás vétség miatt folytatja az eljárást a férfival szemben.

Nyakláncokat loptak Budapesten

Amint arról a Kékvillogó.hu híroldalon is beszámoltunk, letartóztattak egy 22 éves budapesti férfit, aki nők nyakából tépte ki az arany nyakláncukat. Két lopásnál bűntársa is volt az izmos férfinak.

Kitépték a nyakukból

Az elkövetők módszere minden lopásnál ugyanaz volt: megközelítették az áldozatukat, majd egy hirtelen mozdulattal kitépték a nyakukból a láncaikat. A tolvajok a lopásaikkal összesen több mint félmillió forintot zsákmányoltak.

Férjével sétált az idős nő

Az egyik lopásánál még az sem érdekelte a tettest, hogy a kiszemelt áldozata mellett ott sétált a férje is a nyílt utcán. Az elkövető követte őket, majd amikor utolérte őket, kitépte a nő nyakából a láncot, majd elszaladt a helyszínről.

Lopás miatt felelhet

Az ügyészség 22 éves többszörösen büntetett férfival lopás és dolog elleni erőszak miatt emelt vádat, indítványában pedig fegyházbüntetés kiszabását és közügyektől eltiltást kért az elkövetőre. A férfi jelenleg is börtönben van más bűncselekményei miatt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszínelés – Forrás: Police.hu