Egy pilisvörösvári férfi tavaly áprilisban büntetőfékezett a 40 óvodást szállító busz előtt a 11-es úton. Emiatt a két jármű összeütközött. A teherautó sofőrjét most eltiltották a vezetéstől. 

Busz elé akart besorolni

Amint arról korábban a Kékvillogó.hu is beszámolt, az 51 éves sofőr, aki a kisteherautót vezette, 2022. április 6-án reggel Budapest felé tartott. A 11-es útra akart jobbra kanyarodni a Szentendre–Dobogókői útról, ezért egy a kiránduló óvodásokat szállító autóbusz elé szeretett volna besorolni, de nem tudott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egymásnak ütköztek 

Amikor végül sikerült kikanyarodnia, majd megelőznie az előtte haladó buszt, visszatért a külső sávba, aztán beletaposott a fékbe a gyerekeket szállító busz előtt. Utóbbi sofőrje hiába próbálta elkerülni a balesetet: mivel a köztük lévő távolság túl kicsi volt, a két jármű egymásba csapódott.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

40 óvodás utazott 

A buszon 40 óvodás, köztük 20 kislány és 20 kisfiú, valamint az őket kísérő 5 óvónő utazott. Szerencsére sem a 3-6 éves gyerekeknek, sem a gondozóiknak nem esett bajuk az ütközés során, köszönhetően annak, hogy mindannyian használtak biztonsági övet. 

„Gyermekszállítás”

Mindkét autóban több százezer forint értékű kár keletkezett. A kisteherautó sofőrje tudhatta, hogy a buszon gyerekek tartózkodnak, hiszen a jármű elején és hátulján egyértelműen fel volt tüntetve „Gyermekszállítás” felirat.

Pilisvörösvári férfi vezette a teherautót

A rendőrség honlapján elérhető friss információk szerint az 51 éves pilisvörösvári sofőr ellen vádemelést javasoltak a szentendrei rendőrök. A férfi először nem ismerte el tettét, mondván, nem érezte úgy, hogy büntetőfékezést hajtott végre, majd a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Idegességében tette

Később mégis beismerő vallomást tett, amelynek során kifejtette, zokon vette, hogy a buszsofőr nem engedte őt besorolni, igazságtalannak vélte, ezért ideges lett, és ekkor hajtott be a jármű elé, ahol folyamatos lassítással, fékezéssel végül ütközést okozott. 

Elvették a jogsiját

A vallomás során az is elhangzott, hogy azóta már megbánta a történteket. Az igazságügyi elmeorvos-szakértő alapján a sofőr alkalmatlan arra, hogy bármilyen gépjárművet vezessen, így elvették a jogosítványát. Arról, hogy valaha vezethet-e még, legkorábban 3 év múlva dönthetnek újra.

Átadták az ügyet

A rendőrség hivatalos honlapja szerint az 51 éves férfi ellen a közúti veszélyeztetés bűntettének, valamint 2 rendbeli rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárás befejeződött, az ügy iratait pedig átadták az ügyészségnek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: az óvodásokat szállító busz – Forrás: police.hu