Tudni szeretné, kinek a holtteste hevert Pakson és ki az a nő, akit feldaraboltak – ezt mondta az a férfi, aki csütörtökön egy ismeretlen holttestre bukkant. Dóczi István szerint bűncselekmény történhetett, hiszen szinte naponta a helyszín felé jár és csak most fedezte fel a borzalmat. Miközben a nő körülbelül fél éve halott. 

Holttestet találtak Paks

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, ismeretlen holttestre bukkant egy helyi férfi csütörtökön délelőtt Pakson. A megindult bomlási folyamatokból megítélve feltehetően legalább hat hónapja tűnt el az elhunyt személy. Feltételezhető, hogy a maradványokat az állatok hordták szét ötven méteres körben – közölte a rendőrség az eset után. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megindult az azonosítás

Bűncselekményre utaló körülmény nem merült fel, a rendőrség az esetet közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja. A szóvivő azt mondta, az azonosítási folyamat megindult. A Paksi Rendőrkapitányság munkatársai ismeretlen személy körözését rendelték el. Komlósiné Kiss Anett arról is tájékoztatott: az elmúlt időszakban eltűnt személy miatt nem történt bejelentés a Paksi Rendőrkapitányság illetékességi területén. 

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Próbababához hasonlított

Dóczi István csütörtök délelőtt Paks belvárosától, az Ürgemezőnél gyalogosan haladt át, amikor furcsa dolgot látott az út mellett heverni: mintha egy próbababa lett volna deréktól lefelé. 

Felfedezte a felsőtestet is

Hazafelé nézte meg jobban, amikor már észrevette a félbevágott torzóból kiálló csontot is. Ekkor döbbent rá, hogy tulajdonképpen egy holttestet talált. Néhány méterrel odébb hamarosan felfedezte a felsőtestet is. 

A fejét a rendőrök találták meg

Mindkettő maradvány hasonló módon, arccal lefelé feküdt, a ruházat is egészen ép volt. Vélhetően a sokktól István azt sem vette észre, hogy a fej is hiányzott a törzsről. Ezt a rendőrök találták meg mintegy ötven méterre a többi testrésztől. Azóta kiderült az is, hogy egy nő volt az elhunyt – írja a teol.hu.

Nem érti a rendőröket

István azt mondja, nem szakértő, a rendőrök feladata az eset felderítése, de nem érti, hogyan lehet, hogy rövid vizsgálódás után ilyen egyértelműen kijelenteni: nem látnak idegenkezűségre utaló jelet, mint ahogy a látottak alapján szerinte az sem biztos, hogy a tetemet vadállatok téphették szét. 

Ép volt a ruhája

István azt mondta, neki az volt a benyomása, hogy a testet vélhetően feldarabolták. Erre utal szerinte, hogy a szerencsétlenül járt nő testrészei a körülményekhez képest rendezett pózban feküdtek, a ruházat is egészen ép volt, nem lehetett rajta esetleges vadtámadás nyomát felfedezni.

Hiányzik a fogazata

Nagyon furcsának találja azt is, hogy a koponyából az illető teljes alsó és felső fogazata hiányzik. Éppen az, ami alapján azonosítani lehetne. Azt mondja, abban is biztos, hogy korábban nem volt itt a tetem, feltételezése szerint azt úgy hozhatták ide. 

Korábban nem látta a holttestet

Az eset helyszínétől mindössze nyolcszáz méterre élő férfi ugyanis többfelől szokta megközelíteni Paks belvárosát, ezen az útvonalon rendszeresen járt korábban, még januárban is, a legkülönbözőbb napszakokban, de soha nem látta itt a holttestet előtte.

Segíteni szeretne

A férfit eléggé megviselte a borzalmas eset. Azt mondja, ennek ellenére azért vállalja újra meg újra a médiaszereplést és megy el a stábokkal a helyszínre, azért írja meg tapasztalatait a közösségi oldalán, hátha ezzel segít a hozzátartozóknak megtalálni szerettüket.A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Lelkiismereti okokból csinálja

„Sokan javasolják, hogy hagyjam ezt az ügyet, próbáljam elfelejteni, de nekem nem engedné a lelkiismeretem. Valaki biztosan keresi, ő is egy nő volt, valakinek a hozzátartozója, édesanyja, gyermeke, testvére, megérdemli, hogy a családja megtalálja és megkaphassa a végtisztességet” – mondta Dóczi István. A férfi szerint jó lenne megtudni, hogy ki volt ő, hogyan halt meg és hogy került oda, ahol megtalálta. Azt mondja, ő is akkor tudna megnyugodni, ha ezekre a kérdésekre sikerülne választ kapni.

Kiemelt kép: ezen a helyszínen találták meg a holttestet – Forrás: TelePaks – Paksi Hirnök