25,5 millió forintot köteles fizetni Nótár Mary egykori kiadójának – így döntött a bíróság. Az énekesnő korábban azt állította, hogy volt menedzsere megkárosította őt. Lakatos Róbert azonban 2019-ben meghalt, a bíróság végül csak most hozott döntést az ügyben. 

Menedzserével pereskedik

Hat éve pereskedik egymással Nótár Mary és egykori menedzsere. A mulatós-énekesnő azt állította, hogy miután éveken át megkárosították anyagilag és szerződést akart bontani az ügynökséggel, a Skyforce vezetője, Lakatos Róbert és családja bezárták őt a házukba. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elsőfokú ítélet

A bíróság első fokon a kiadó javára ítélt és 54 millió forint kártérítés megfizetésére kötelezte Nótár Maryt. A másodfok viszont az énekesnőnek kedvezett, jogszerűnek ítélte a szerződésbontást, a Skyforce Kft. keresetét elutasította és rájuk terhelte a perköltséggel, 7,5 millió forintot.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Felülvizsgálat

„A kiadó felülvizsgálati kérelmet terjesztett elő, aminek októberben a Kúria helyt adott. Megállapították, hogy Nótár Mária a szerződést jogszerűtlenül mondta fel, minekután kártérítést köteles fizetni a Skyforce Kft.-nek” – mondta el a Blikknek dr. Gyulai Balázs Csaba.

Visszakerült a Fővárosi bíróságra

Ezek után az ügy visszakerült a Fővárosi Ítélőtáblához, amely február elején a kártérítés pontos összegét is meghatározta. „A jogerős és végrehajtható döntés alapján körülbelül 25,5 millió forint illeti a Skyforce-ot. Bár ezen döntés rendkívül pozitív a cég részére, azonban nem elfogadható. Felülvizsgálati kérelmet fogunk előterjeszteni”– mondta a jogi képviselő, hozzátéve, úgy gondolja, Nótárék is felülvizsgálati kérelmet terjesztenek majd elő.

Próbáltak megegyezni Maryvel

A család sajnálja, hogy nem sikerült békés úton rendezni az ügyet, bár állítása szerint többször próbáltak megegyezni az énekesnővel.

Békésen akarták rendezni az ügyet

„A kezdetektől fogva megpróbáltuk Maryvel békésen lezárni a közös munkát. Valami azonban történhetett vele, rossz befolyás alá kerülhetett, mert annak ellenére, hogy jól működtünk együtt, egyik napról a másikra elkezdett mocskolni minket a médiában”  –mondta a Skyforce jelenlegi vezetője, Lakatosné Száva Rita.

Meghalt a menedzser

 „Férjem, Róbert belebetegedett az ügybe, és miután 2019-ben elhunyt, ismét próbáltunk Maryvel békés úton megegyezni. Fáj, hogy a lányunkként szerettük, de nem kellett volna a bizalmunkba avatnunk őt” – mondta Lakatos Róbert özvegye. 

400 dalt írt

Lakatos Róbert Kálmán 2019 júniusában hunyt el, ő volt a Skyforce ügynökség alapítója. Producer, menedzser, dalszerző és szövegíró is volt, aki több, mint 400 dalnak a szövegírója és zeneszerzője. Több, mint 70 videoklipet rendezett. 

Társadalmi kérdéseket feszegetett

A könnyed bulizós dalok mellett fontos volt számára a komolyabb hangvételű művek készítése is, mint pl: drogellenes dalok, rasszizmus elleni küzdelem, a cigányság jobb megítélése, valamint Istent dicsőítő dalok készítése.

Polgárjogi harcos volt

Lakatos Róbert roma polgárjogi harcos volt, aki sose felejtette el honnan jött. Általa nőtte ki magát a roma elemekkel tarkított rap-, és popzene valamint az igényesebb mulatós zene. Sokszor vállalt koncertet vagy programot a saját költségén is szegény, hátrányos helyzetű, beteg gyermekeknek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Nótár Mary – Forrás: TV2